Στα άδυτα της βίλας του Λάγκερφελντ στη Γαλλική Ριβιέρα: Θυμίζει το Παλάτι της Κνωσού και «μυρίζει» Ελλάδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Στα άδυτα της βίλας του Λάγκερφελντ στη Γαλλική Ριβιέρα: Θυμίζει το Παλάτι της Κνωσού και «μυρίζει» Ελλάδα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αγάπη του Καρλ Λάγκερφελντ για την Ελλάδα είναι γνωστή. Ετσι ήταν αναμενόμενο το εξοχικό παλάτι του στη Γαλλική Ριβιέρα να αναβιώνει την αρχαία Ελλάδα.

Ο σχεδιαστής δηλώνει, σύμφωνα με τη γαλλική έκδοση του Madame Figaro, ερωτευμένος με τη γνωστή «Villa Kérylos» που στα ελληνικά σημαίνει η βίλα της Αλκυόνας. Πρόκειται για το σπίτι που έχτισε το 1902 ο φιλέλληνας Théodore Reinach και για πολλά χρόνια λειτουργούσε και ως μουσείο αρχιτεκτονικής τέχνης.

Το σπίτι δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά έναν ύμνο στην αρχαία Ελλάδα. Με θέα που κόβει την ανάσα, χτισμένο στο προάστιο Beaulieu-sur-Mer, μεταξύ της Νίκαιας και του Μονακό, το σπίτι είναι μια πολυτελής και σύγχρονη προσομοίωση του παλατιού της Κνωσού. Οπως αναφέρει η Madame Figaro, η εξοχική κατοικία αποτελεί μια μείξη των ανακτόρων του Μίνωα, ενός τυπικού αρχοντικού της Δήλου και της τρέλας της Μπελ Επόκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ