Νοβορωσία: Το κράτος που θέλει να δημιουργήσει ο Πούτιν στην Ουκρανία [εικόνα] - iefimerida.gr

Νοβορωσία: Το κράτος που θέλει να δημιουργήσει ο Πούτιν στην Ουκρανία [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δημιουργία κράτους στα ανατολικά της Ουκρανίας ανέφερε για πρώτη φορά από την έναρξη των εχθροπραξιών ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μιλώντας την Κυριακή ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι η δημιουργία κράτους θα πρέπει να συζητηθεί μετά το τέλος των μαχών ανατολικά της Ουκρανίας.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα τις ουσιώδεις συζητησεις ...που θα αφορούν την πολιτική οργάνωση της κοινωνίας και τη δημιουργία ενός κράτους για τα νοτιο-ανατολικά της Ουκρανίας προκειμένου να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν εκεί» δήλωσε ο Πούτιν, σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Είναι η πρώτη φορά που κάνει αυτή τη δήλωση. Ως σήμερα η Ρωσία ζητούσε ένα καθεστώς αυτονομίας μέσα στο ομόσπονδο κράτος για τις ρωσόφωνες περιοχές της περιοχής.

Ο Πούτιν αρνήθηκε να σχολιάσει στην ίδια συνέντευξη τις απειλές της Δύσης για κλιμάκωση των μέτρων εναντίον της Ρωσίας, η οποία κατηγορείται για στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.


Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στις Βρυξέλλες έδωσαν διορία μιας εβδομάδας στη Ρωσία να συμμορφωθεί αλλιώς θα επιβληθούν νέες κυρώσεις εναντίον της.
Ο Πούτιν εκτιμά ότι οι Δυτικοί έχουν την ευθύνη για την ουκρανική κρίση διότι στήριξαν το κίνημα διαμαρτυρίας το οποίο οδήγησε σε «πραξικόπημα» εναντίον του προέδρου Γιανουκόβιτς, χωρίς να σκεφτούν ότι θα υπήρχε απάντηση από την πλευρά της Ρωσίας.
«Θα έπρεπε να ξέρουν ότι η Ρωσία δεν μπορούσε να μείνει στο περιθώριο όταν οι πολίτες πυροβολούνται εν ψυχρώ» δήλωσε. Η Μόσχα ως σήμερα αρνείται ότι στέλνει ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία για να στηρίξει στρατιωτικά την εξέγερση των ρωσώφωνων και ότι συμμετέχει σε μάχες εναντίον του ουκρανικού στρατού εδώ και πολλούς μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ