Καμία αλλαγή στην παρακράτηση του φόρου -Στα χαρτιά το σχέδιο «Pay As You Earn» - iefimerida.gr

Καμία αλλαγή στην παρακράτηση του φόρου -Στα χαρτιά το σχέδιο «Pay As You Earn»

Καμία αλλαγή στην παρακράτηση του φόρου -Στα χαρτιά το σχέδιο «Pay As You Earn»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν προχωρά το σύστημα «Pay As You Earn» που προβλέπει σημαντικές αλλαγές στο σύστημα μηνιαίας παρακράτησης σε μισθούς και συντάξεις. Υπενθυμίζεται πως με το νέο αυτό σύστημα οι εργοδότες ή τα ασφαλιστικά ταμεία θα παρακρατούσαν κάθε μήνα το ένα δωδέκατο των φόρων που αναλογούν στο συνολικό εισόδημα.

Το σύστημα PAYE, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1944 στο Ηνωμένο Βασίλειο και σήμερα εφαρμόζεται μεταξύ άλλων χωρών στην Ιρλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία προβλέπει ότι ο εργοδότης ή το ασφαλιστικό ταμείο παρακρατά σε μηνιαία βάση το ένα δωδέκατο των ετήσιων φόρων που αντιστοιχούν στο συνολικό εισόδημα.

«Μετά τις αλλαγές που έγιναν από το καλοκαίρι, με την ενιαία παρακράτηση φόρου σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, θεωρήθηκε ότι δεν χρειάζεται να πάμε το σύστημα παραπέρα» αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο euro2day. Προσθέτει, πως ούτως ή άλλως σήμερα, κάθε μήνα σε μισθούς και συντάξεις παρακρατείται σχεδόν το ένα δωδέκατο του ετήσιου φόρου που αναλογεί , μειωμένο σε ποσοστό 1,5%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ