Yπάρχει και φιλότιμο: 29 προσωπικότητες στις ΗΠΑ εξηγούν τι σημαίνει αυτή η ελληνική λέξη που δεν έχει αντίστοιχη στον κόσμο [βίντεο] - iefimerida.gr

Yπάρχει και φιλότιμο: 29 προσωπικότητες στις ΗΠΑ εξηγούν τι σημαίνει αυτή η ελληνική λέξη που δεν έχει αντίστοιχη στον κόσμο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φιλότιμο είναι το θέμα του βίντεο που ετοίμασε στις ΗΠΑ ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Washington Oxi Day Foundation επιστρατεύτοντας 29 προσωπικότητες που προσπαθούν περιφραστικά να εξηγήσουν τί σημαίνει.

O τίτλος του βίντεο είναι The Greek Secret, δηλαδή το ελληνικό μυστικό. Εχει εξαιρετικό ενδιαφέρον πως αυτές οι προσωπικότητες που έχουν ελληνικές ρίζες αλλά διαπρέπουν στις ΗΠΑ προσεγγίζουν με συγκίνηση, αθωότητα και σχεδόν νοσταλγία την έννοια του φιλότιμου. Στο βίντεο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος, η σιδηρά κυρία της ηλεκτρονικής ενημέρωσης Αριάννα Χάφινγκτον, ο πρώην προεδρικός μεγαλοσύμβουλος και νυν σχολιαστής και παρουσιαστής εκπομπής Τζορτζ Στεφανόπουλος, μεγαλοεπιχειρηματίες που διαπρέπουν στις ΗΠΑ ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, αλλά και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου Παύλος Γερουλάνος.

Επιστρατεύοντας 29 εξέχοντες Έλληνες που διαπρέπουν στους τομείς της Φιλανθρωπίας, της Πολιτικής, της Επιχειρηματικότητας, της Εκπαίδευσης και της Ενημέρωσης, αλλά και σημαντικούς εκπροσώπους της εκκλησιαστικής κοινότητας, μέσω του συγκεκριμένου βίντεο, το Washington Oxi Day Foundation στοχεύει να ενημερώσει το διεθνές κοινό για αυτή τη μοναδικής σημασίας ελληνική λέξη που αποτελεί την κινητήρια δύναμη των Ελλήνων, αλλά και να εμπνεύσει τους σύγχρονους ανθρώπους διαδίδοντας την έννοια του Φιλότιμου.


Το Washington Oxi Day Foundation (www.oxidayfoundation.org), το οποίο ιδρύθηκε το 2011, στοχεύει στην πληροφόρηση των φορέων χάραξης πολιτικής και του κοινού της Αμερικής σχετικά με τη ζωτική συμβολή της Ελλάδας στην έκβαση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, και στην προβολή σύγχρονων ηρώων που επιδεικνύουν το ίδιο θάρρος με τους Έλληνες και συνεχίζουν να μάχονται για την προστασία και την προαγωγή της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε ολόκληρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ