«Όαση ειρήνης» λένε ότι θέλουν τα Βαλκάνια οι Τούρκοι - iefimerida.gr

«Όαση ειρήνης» λένε ότι θέλουν τα Βαλκάνια οι Τούρκοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε τους ηγέτες των χωρών των Βαλκανίων να μετατρέψουν την περιοχή τους σε μια "όαση ειρήνης", μιλώντας χτες σε φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Σαράγεβο.

"Το πρώτο θέμα για τους Σέρβους και τους Κοσοβάρους στο Κόσοβο, αλλά και για τους Μουσουλμάνους, τους Κροάτες ή τους Σέρβους στη Βοσνία είναι να μάθουν τί είδους περιοχή θα θέλαμε να δούμε τα επόμενα είκοσι ή τριάντα χρόνια, ή το 2050", δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου.

"Θέλουμε άλλες κρίσεις, πολέμους (...) ή θα έχουμε ένα νέο όραμα" για την περιοχή, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία "θα προτιμούσε η συζήτηση να περιστραφεί γύρω από τα οράματα".

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή, ο Τούρκος υπουργός επισκέφθηκε ήδη το Κόσοβο, ενώ αναμένεται να μεταβεί επίσης στη Σερβία και τη Ρουμανία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ