Παραπαίει η κινηματογραφική βιομηχανία: Το 2014 ήταν το χειρότερο καλοκαίρι των τελευταίων 17 χρόνων

Αν σκέφτεστε ότι έχετε καιρό να πάτε σινεμά, μάλλον δεν είστε οι μόνοι, αφού το καλοκαίρι που πέρασε ήταν το χειρότερο καλοκαίρι των τελευταίων 17 χρόνων για την βιομηχανία του κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία box office Rentrank και τη New York Times, οι πωλήσεις εισιτηρίων σε κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ και τον Καναδά σημείωσαν πτώση περίπου 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια (15%) σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2013, ενώ ειδικά τον Ιούλιο, οι πωλήσεις του box office μειώθηκαν κατά 30%.

Για πρώτη φορά σε 13 χρόνια, καμία καλοκαιρινή ταινία δεν έφτασε τα 300.000.000 δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων στην αγορά των ΗΠΑ. Ούτε καν το «Guardians of the Galaxy» της Marvel που ήταν στην κορυφή του καλοκαιρινού Box Office.

Δεν ήταν μόνο όμως οι εισπράξεις που απογοητεύουν, αλλά και οι ίδιες οι ταινίες καλοκαιριού: Το «The Expendables 3», το πολυαναμενόμενο «Sin City: A Dame to Kill for» το «Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας 2», και το καυτό «Sex Tape» της Κάμερον Ντιάζ, κανένα από αυτά δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει πτώση που οφείλεται σε νέες επιλογές διασκέδασης, όπως online streaming, τηλεοπτικά γεγονότα όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο ή διακοπές, ωστόσο, το φετινό παραμένει το χειρότερο καλοκαίρι στις πωλήσεις εισιτηρίων box office, από το 1997.

Ισως το τέλος του καλοκαιριού να φέρει μία απροσδόκητη άνοδο. Η βιομηχανία του κινηματογράφου κάνει κύκλους και έχει τα πάνω και τα κάτω της. Εξηγεί ο αναλυτής Κοντρίνο μιλώντας στο Vox. Ωστόσο προσθέτει, ότι οι επόμενοι μήνες θα δείξουν αν οι θεατές θα κάνουν ουρά στις αίθουσες ή θα προτιμήσουν τον καναπέ τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ