Κώστας Μπαλαλάς: Ο ροκάς υδραυλικός από την Αλόννησο που φτιάχνει μερικά από τα πιο περιζήτητα ντραμς στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Κώστας Μπαλαλάς: Ο ροκάς υδραυλικός από την Αλόννησο που φτιάχνει μερικά από τα πιο περιζήτητα ντραμς στον κόσμο [εικόνες]

Κώστας Μπαλαλάς: Ο ροκάς υδραυλικός από την Αλόννησο που φτιάχνει μερικά από τα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν, πριν από τέσσερα χρόνια, ο 35χρονος, σήμερα, υδραυλικός, Κώστας Μπαλαλάς, έψαχνε στο youtube βιντεάκια για να μπορέσει να κατασκευάσει το δικό του ταμπούρο σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι οι κατασκευές θα εξελίσσονταν σε μουσικά όργανα που προτιμούν σπουδαίοι επαγγελματίες εντός και εκτός Ελλάδας.Ο ροκάς, χομπίστας κατασκευαστής οργάνων, όπως ο ίδιος δηλώνει, από την Αλλόνησο έψαχνε πριν από τέσσερα χρόνια να βρει οδηγίες για να φτιάξει το δικό του ταμπούρο, στη συνέχεια κατασκεύασε ένα τύμπανο και πλέον έχει τη δική του εταιρεία και προμηθεύει με πανέμορφα όργανα μουσικούς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Κώστας Μπαλαλάς, παρόλα αυτά, ξεκαθαρίζει «Είμαι υδραυλικός και δεν πρόκειται να αφήσω τη δουλειά μου. Είμαι χομπίστας κατασκευαστής οργάνων και αν αυτό το κάνω επαγγελματικά θα χαθεί ο ρομαντισμός και η αγάπη μου για τα τύμπανα».

Ο Κώστας Μπαλαλάς, όπως αναφέρει το «Εθνος», χρησιμοποιεί μόνο ξύλο ελιάς κάνοντας τα τύμπανα που κατασκευάζει από τα πιο περιζήτητα στον πλανήτη εξαιτίας της ποιότητάς τους. Η δουλειά, βέβαια, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι ομαδική. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που βοηθούν τον Κώστα να παραδώσει τις κατασκευές του σε άριστη κατάσταση σε εκείνους που τα έχουν παραγγείλει. Ο ξυλουργός γείτονάς του, τον οποίοι δεν παραλείπει να ευχαριστεί με την πρώτη ευκαιρία, του έδειξε πως να δουλεύει το ξύλο, να το επεξεργάζεται, να του δίνει μορφή και σχήμα. Ο φίλος του, Γιάννης Καλογιάννης, προσθέτει καλλιτεχνίες, ο ξάδελφός του βοηθάει με τα βερνίκια, ένας άλλος φίλος δοκιμάζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ένας ακόμη κάνει δοκιμές στο όργανο.

«Ολοι συμμετέχουν ενεργά και στενοχωριούνται όταν συσκευάζω ένα όργανο για να το στείλω στο εξωτερικό ή εδώ» λέει ο κ. Μπαλαλάς και προσθέτει «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά όταν μου τηλεφωνεί ο αγοραστής και μου λέει ''ρε φίλε το όργανο τα σπάει''».

Η Ikion και το εργαστήριο

Παρότι χομπίστας ο 35χρονος υδραυλικός έχει... ψαχτεί αρκετά στο Διαδίκτυο έχει κάνει φίλους σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, πουλάει τα τύμπανά του στην Ευρώπη και αναζητεί αγοραστές στις ΗΠΑ.

Στο σπίτι του στην Αλόννησο έχει στήσει το εργαστήριό του με τον χώρο να αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης για νέους και παλαιότερους μουσικούς. Αλλωστε και ο ίδιος ο Κώστας είναι ερασιτέχνης μουσικός και χρησιμοποιεί τα τύμπανά του στις πρόβες που κάνει με την μπάντα του.

Ο Κώστας Μπαλαλάς περνάει πολλές ώρες στο εργαστήριό του, μετά το μεσημέρι και το απόγευμα, αφού επιστρέψει από την «κανονική» δουλειά του.

Εχει συστήσει, μάλιστα, και τη δική του εταιρεία με την ονομασία «Ikion Custom Drums» με το όνομά της να προέρχεται από την αρχαία ονομασία του νησιού, το Ικος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ