Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στην Κίσσαμο Χανίων: Κάηκαν δύο παλιές αγροικίες -Εκκενώθηκε χωριό - iefimerida.gr

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στην Κίσσαμο Χανίων: Κάηκαν δύο παλιές αγροικίες -Εκκενώθηκε χωριό

Επικίνδυνη πυρκαγιά στην Κίσαμο Χανίων: Φθάνουν τα 9 μποφόρ οι άνεμοι -Εκκενώθηκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι στην Κίσσαμο Χανίων, και εξαπλώθηκε λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Έχουν απομείνει μικρές εστίες ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε χορτολιβαδική και καλλιεργήσιμη έκταση, κυρίως από ελιές, και στο πέρασμά της έκαψε δύο παλιές αγροικίες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες ώστε οι φλόγες να μην φθάσουν μέχρι τους οικισμούς που υπάρχουν στην περιοχή.

Ωστόσο για προληπτικούς λόγους κρίθηκε πώς θα πρέπει να εκκενωθεί ο οικισμός Λιβάδια, καθώς, οι άνεμοι έφθαναν έως και τα 9 μποφόρ και υπήρχε πάρα πολύς καπνός στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με δύο ελικόπτερα, 33 πυροσβέστες, 15 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Φωτογραφία Αρχείου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ