Είδε πόσα θα πληρώσει για τον ΕΝΦΙΑ και παραλίγο να καταλήξει στο νοσοκομείο [εικόνα]

Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας κάτοικος του ορεινού οικισμού Φλωριάδας στα σύνορα Αιτωλοακαρνανίας - Αρτας, όταν πήρε στα χέρια του το ειδοποιητήριο με την οφειλή του βάσει του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων για ένα χωράφι έκτασης 13 στρεμμάτων στο οποίο καλλιεργεί ρόδια.

Ο κρεοπώλης Νίκος Αντωνίου ο οποίος κληρονόμησε το χωράφι από τον πατέρα του, πριν από τρία χρόνια φύτεψε ροδιές και φέτος επρόκειτο να είναι η πρώτη χρονιά που θα έβλεπε ρόδια. Ωστόσο, κατά το Υπουργείο Οικονομικών, η αντικειμενική αξία των 13 στρεμμάτων σε αυτό τον ορεινό οικισμό στα σύνορα Αιτωλοακαρνανίας - Αρτας υπολογίζεται σε 2,5 εκατ. ευρώ και κατά συνέπεια ο ΕΝΦΙΑ σε 11.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, ο φορολογούμενος που περίμενε φέτος για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια να βγάλει κάποια χρήματα από το χωράφι, ένιωσε δυσφορία και παραλίγο να καταλήξει στο νοσοκομείο. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε στο gnomiartas.gr: «Αν είναι να πληρώσω τόσα λεφτά φόρο, ας έρθουν να πάρουν και το χωράφι και τα ρόδια, που βγαίνουν τώρα και είναι πολύ καλής ποιότητας...».

Η ειδοποίηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ