Xρύσανθος Λαζαρίδης: Πιθανότερο τώρα να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Xρύσανθος Λαζαρίδης: Πιθανότερο τώρα να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως είναι αρκετά πιθανό τώρα και σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή εξέφρασε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά το σενάριο των πρόωρων εκλογών.


«Είναι αρκετά πιθανό να εκλέγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Είναι πολύ πιο πιθανό τώρα να βρεθούν οι 180 βουλευτές από ό,τι ήταν πριν δυο μήνες, και πολύ περισσότερο από ό,τι ήταν πριν έξι μήνες» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Λαζαρίδης.


Ερωτηθείς για το εάν εισηγείται στον Αντώνη Σαμαρά να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεός φυλάξοι».


Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που θα έχει η κυβέρνηση στο Παρίσι με την τρόικα ο κ.Λαζαρίδης υποστήριξε ότι «πάμε στο Παρίσι και στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για να πετύχουμε πράγματα. Όχι για να μας ελεήσει ο Μεγαλοδύναμος».


«Από εδώ και εμπρός στόχος μας είναι η ανακούφιση των πολιτών» τόνισε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο οποίος άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.
«Παλεύουμε για να βρεθεί λύση στον ΕΝΦΙΑ και για τα ανοίκιαστα ακίνητα... Έχουμε μια ιδέα για το ποιοι φταίνε για ό,τι έγινε, αλλά προέχουν οι διορθώσεις του φόρου οι οποίες θα κατατεθούν την άλλη εβδομάδα στη Βουλή γιατί έχουν βρεθεί ακόμη δυο τρία πράγματα» υπογράμμισε ο κ.Λαζαρίδης.
«Εγώ καταρχήν δεν έφτιαξα τον ΕΝΦΙΑ. Έχω τρία παιδιά, ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ένα από αυτά. Εγώ κλήθηκα σε 2-3 περιπτώσεις που είχε προκύψει μεγάλο πρόβλημα να βρω μια λύση. Εάν ήταν καλό, θα χρειαζόταν να παρέμβει ο καθένας να βρει λύση; Αγωνίζομαι και τώρα να διορθωθεί, περαιτέρω να διορθωθεί από ό,τι ήδη διορθώθηκε» σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης.

Ο Βορίδης για πρόεδρο Δημοκρατίας
Εν τω μεταξύ, στο θέμα της προεδρικής εκλογής αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που τηρεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.
«Με το να μην προτείνουν υποψήφιο ακυρώνουν πλήρως τη συνταγματική διαδικασία» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, ο οποίος σχετικά με την ονοματολογία για το προεδρικό αξίωμα, απέφυγε να τοποθετηθεί επί προσώπων.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά που προβλέπει το Σύνταγμα, να εκφράζει, δηλαδή, την ενότητα του έθνους» τόνισε ο κ.Βορίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ