Στην εφημερίδα Times έβαλαν γραφομηχανές για να εμπνέονται οι δημοσιογράφοι - iefimerida.gr

Στην εφημερίδα Times έβαλαν γραφομηχανές για να εμπνέονται οι δημοσιογράφοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ολοκαίνουριο κτίριο της εφημερίδας Times του Λονδίνου τίποτα δεν θυμίζει ότι αλλάξαμε εποχή και περάσαμε στην ψηφιακή. Πράγματι, από την περασμένη Τρίτη ακούγονται παντού τα πλήκτρα γραφομηχανής.

Το θέμα δημοσίευσε η επίσης βρετανική εφημερίδα The Independent. Οι λονδρέζικοι Times, καθημερινή εφημερίδα που εκδίδεται από την εταιρεία News UK, ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοχ, μετακόμισε από την περιοχή Wapping στα νότια της πόλης, στο Baby Shard.
Εκεί λοιπόν έχουν τοποθετηθεί μεγάφωνα που μεταδίδουν όλη την ημέρα τον ήχο γραφομηχανής, ήχος ο οποίος αυξάνεται όσο περνάει η ημέρα και φτάνει η ώρα να κλείσει η εφημερίδα.
Η πρωτοβουλία αυτή υποτίθεται ότι «θα δώσει ενέργεια και θα βοηθήσει τους δημοσιογράφους να σέβονται το ωράριο για να παραδώσουν τα άρθρα τους» γράφει η Independent. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια σειρά πειραματισμών εκ μέρους του εκδότη η οποία μάλλον επέφερε σύγχιση στους δημοσιογράφους: σύμφωνα με τον Independent, ένας από αυτούς προσπάθησε μάταια να κόψει τον ήχο για να μπορέσει να γράψει στο κομπιούτερ του.

Αυτός είναι ο πύργος Baby Shard όπου μετακόμισαν οι Times. Toν έχτισε ο διάσημος αρχιτέκτονας Ρένζο Πιάνο

Στην εφημερίδα Times έβαλαν γραφομηχανές για να εμπνέονται οι δημοσιογράφοι | iefimerida.gr 0
Στην εφημερίδα Times έβαλαν γραφομηχανές για να εμπνέονται οι δημοσιογράφοι | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ