Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιώτες και άρματα μάχης στην ανατολική Ευρώπη

Αρματα μάχης και στρατιωτικές δυνάμεις θα στείλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ανατολική Ευρώπη, προκειμένου -όπως ανακοίνωσαν πηγές του Πενταγώνου- να καθησυχάσουν τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ, οι οποίοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, αντισυνταγματάρχης Βανέσα Χίλμαν, ανέφερε ότι «περίπου 600 Αμερικανοί στρατιώτες των τεθωρακισμένων θα αναπτυχθούν τον Οκτώβριο στην Πολωνία και στις χώρες τις Βαλτικής προκειμένου να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις σε συνεργασία με άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Οι στρατιώτες αυτές θα αντικαταστήσουν τους αλεξιπτωτιστές της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας που βρίσκονται ήδη εκεί».

Επίσης, διευκρινίστηκε πως οι στρατιώτες της αποκαλούμενης ταξιαρχίας των «Σιδερένιων Αλόγων» θα υποστηρίζονται από άρματα M-1 Abrams και τεθωρακισμένα οχήματα του πεζικού.

Ο αμερικανικός στρατός έχει προχωρήσει τους τελευταίους μήνες στη διεξαγωγή μίας σειράς ασκήσεων στα ανατολικά σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ, ενώ η Ουάσινγκτον έστειλε επίσης στην Πολωνία καταδιωκτικά αεροσκάφη F-16 και συμμετείχε σε αεροπορικές αποστολές στις βαλτικές χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ