Εξελίξεις στο ιπποδρομιακό στοίχημα: Το ΤΑΙΠΕΔ έκρινε «άγονο» τον διαγωνισμό μετά την προσφορά του ΟΠΑΠ - iefimerida.gr

Εξελίξεις στο ιπποδρομιακό στοίχημα: Το ΤΑΙΠΕΔ έκρινε «άγονο» τον διαγωνισμό μετά την προσφορά του ΟΠΑΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αγονος» κηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμός για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια, και αποφασίστηκε η άμεση επαναπροκήρυξή του.Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σε κοινή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, διαπίστωσε ότι δεν είναι ικανοποιητική ούτε η νέα βελτιωμένη προσφορά που υποβλήθηκε σήμερα από την Ένωση Προσώπων «Intralot (SPV No. 1) Limited» και «Intralot (SPV No.2) Limited» για το ιπποδρομιακό στοίχημα και αποφάσισε να προχωρήσει στην προαναφερθείσα κίνηση.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 40 εκατ. ευρώ από το επενδυτικό fund Global Family Partners σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ με την οποία στόχευε να αποδείξει την έμπρακτη δέσμευση της κοινοπραξίας για να συμμετάσχει στις διαδικασίες για την απόκτηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Σημειώνεται πως το Global Family Partners (GFP) που εκπροσωπεί και διαχειρίζεται σημαντικά ιδιωτικά επιχειρηματικά κεφάλαια ανά τον κόσμο είχε ενημερώσει εγγράφως το ΤΑΙΠΕΔ για το ενδιαφέρον του να αποκτήσει την άδεια, επικαλούμενο την ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση της άδειας.

Το fund δήλωσε αρχικά διατεθειμένο να προσφέρει ένα ποσό της τάξης των 40 εκατ. ευρώ, ενώ με δεύτερη επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ επανέλαβε τη δέσμευσή του να αποκτήσει την άδεια είτε στο προτεινόμενο τίμημα, είτε σε υψηλότερο ύστερα από διαπραγματεύσεις.

Οι επικεφαλής του fund ανέφεραν πως παρότι αντιλαμβάνονται ότι η προσφορά τους δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, εντούτοις κάλεσαν το ΤΑΙΠΕΔ να εξετάσει την πρόταση ως έγκυρη, πραγματοποιώντας όλες τις ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος για το ελληνικό κράτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ