Νέα τροπή στην διαδικασία παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος: Η κίνηση της τελευταίας στιγμής

Νέα τροπή λαμβάνει η διαδικασία παραχώρησης του δικαιώματος διεξαγωγής ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, καθώς το επενδυτικό κεφάλαιο Global Family Partners κατέθεσε στο ΤΑΙΠΕΔ εγγυητική επιστολή ύψους 40 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας στην έμπρακτη δέσμευσή της να συμμετάσχει στις διαδικασίες για την απόκτηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος.Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ συνεδριάζει από το μεσημέρι προκειμένου να εξετάσει τα επόμενα βήματά του, καθώς σήμερα έληγε η προθεσμία που είχε δώσει στην Intralot για να βελτιώσει την αρχική της προσφορά ύψους 5,2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως το Global Family Partners (GFP) που εκπροσωπεί και διαχειρίζεται σημαντικά ιδιωτικά επιχειρηματικά κεφάλαια ανά τον κόσμο είχε ενημερώσει εγγράφως το ΤΑΙΠΕΔ για το ενδιαφέρον του να αποκτήσει την άδεια, επικαλούμενο την ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση της άδειας.

Το fund δήλωσε αρχικά διατεθειμένο να προσφέρει ένα ποσό της τάξης των 40 εκατ. ευρώ, ενώ με δεύτερη επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ επανέλαβε τη δέσμευσή του να αποκτήσει την άδεια είτε στο προτεινόμενο τίμημα, είτε σε υψηλότερο ύστερα από διαπραγματεύσεις.

Οι επικεφαλής του fund ανέφεραν πως παρότι αντιλαμβάνονται ότι η προσφορά τους δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, εντούτοις κάλεσαν το ΤΑΙΠΕΔ να εξετάσει την πρόταση ως έγκυρη, πραγματοποιώντας όλες τις ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος για το ελληνικό κράτος.

Πηγή: capital.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ