Μια κάθετη πόλη που θα «αιωρείται» στον αέρα -Το σχέδιο των Λονδρέζων που θα λύσει το πρόβλημα των πυκνοκατοικημένων πόλεων [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια κάθετη πόλη που θα «αιωρείται» στον αέρα -Το σχέδιο των Λονδρέζων που θα λύσει το πρόβλημα των πυκνοκατοικημένων πόλεων [εικόνες]

Μια κάθετη πόλη που θα «αιωρείται» στον αέρα -Το σχέδιο των Λονδρέζων που θα λύσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας τετράγωνος πύργος μαμούθ που θα μπορούσε να στεγάσει εκτός από χιλιάδες ανθρώπους, σχολεία, γραφεία, καταστήματα, ακόμη και πάρκα. Σκοπός του μεγαλόπνοου αυτού εγχειρήματος είναι η δημιουργία μιας «κάθετης» πόλης.

Η εν λόγω ιδέα και πρόταση ανήκει στην αρχιτεκτονική εταιρεία που ονομάζεται SURE με έδρα το Λονδίνο. Η εταιρία SURE η οποία άνοιξε το 2006 και εξειδικεύεται στο σχεδιασμό εναλλακτικών κτιρίων που σέβονται το περιβάλλον, έχει ήδη αποσπάσει δυο βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς με την συγκεκριμένη ιδέα.

Σύμφωνα με την εταιρία SURE, ένα τέτοιο κτίριο θα δώσει λύσει στο τεράστιο πρόβλημα των πυκνοκατοικημένων πόλεων, καθώς η ιδέα είναι το κτίριο-πόλη να εξαπλώνεται προς τα επάνω.

Παρά το γεγονός ότι ο ουρανοξύστης βρίσκεται ακόμα στην φάση του σχεδιασμού, η εταιρεία έχει η εξασφαλίσει στο City του Λονδίνου την θέση στην οποία σκοπεύει να χτίσει τον πύργο μαμούθ.

Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο ψηλό θα είναι το κτήριο, αλλά όπως όλα δείχνουν θα φτάνει τα 300 μέτρα και θα καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 165.855 τετραγωνικών μέτρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ