Υπό δικαστική έρευνα η Λαγκάρντ για τη μεσολάβησή της στην υπόθεση Ταπί

Με την κατηγορία της «αμέλειας» στην περιβόητη υπόθεση Ταπί, τέθηκε υπό δικαστική έρευνα από τη γαλλική δικαιοσύνη η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση Ταπί αφορά διαιτησία του 2008, εποχή κατά την οποία η Λαγκάρντ ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαρκοζί, κατά την οποία ο εν λόγω επιχειρηματίας, ο οποίος είναι και προσωπικός φίλος του Γάλλου πρώην προέδρου, εισέπραξε 400 εκατ. ευρώ για να κλείσει η πολυετής διαμάχη με την Crédit Lyonnais για την μεταπώληση της Adidas στον Ρομπέρ Λουί-Ντρεϊφού το 1993.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κριστίν Λαγκάρντ παρά τις τελευταίες εξελίξεις δεν προτίθεται να παραιτηθεί από επικεφαλής του ΔΝΤ. Η ίδια απάντησε σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου με το αφοπλιστικό: «Οχι». Για να προσθέσει: «Επιστρέφω σήμερα το απόγευμα στην Ουάσινγκτον (σ.σ. έδρα του Ταμείου) για να δουλέψω».

Μάλιστα, άνθρωπος του περιβάλλοντός της, δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters: «Είναι ιδιαιτέρως μαχητική. Θεωρεί ότι αυτή η απόφαση είναι εντελώς αβάσιμη και ανέθεσε στον δικηγόρο της να χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ