Υπό δικαστική έρευνα η Λαγκάρντ για τη μεσολάβησή της στην υπόθεση Ταπί - iefimerida.gr

Υπό δικαστική έρευνα η Λαγκάρντ για τη μεσολάβησή της στην υπόθεση Ταπί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την κατηγορία της «αμέλειας» στην περιβόητη υπόθεση Ταπί, τέθηκε υπό δικαστική έρευνα από τη γαλλική δικαιοσύνη η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση Ταπί αφορά διαιτησία του 2008, εποχή κατά την οποία η Λαγκάρντ ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαρκοζί, κατά την οποία ο εν λόγω επιχειρηματίας, ο οποίος είναι και προσωπικός φίλος του Γάλλου πρώην προέδρου, εισέπραξε 400 εκατ. ευρώ για να κλείσει η πολυετής διαμάχη με την Crédit Lyonnais για την μεταπώληση της Adidas στον Ρομπέρ Λουί-Ντρεϊφού το 1993.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Κριστίν Λαγκάρντ παρά τις τελευταίες εξελίξεις δεν προτίθεται να παραιτηθεί από επικεφαλής του ΔΝΤ. Η ίδια απάντησε σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου με το αφοπλιστικό: «Οχι». Για να προσθέσει: «Επιστρέφω σήμερα το απόγευμα στην Ουάσινγκτον (σ.σ. έδρα του Ταμείου) για να δουλέψω».

Μάλιστα, άνθρωπος του περιβάλλοντός της, δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters: «Είναι ιδιαιτέρως μαχητική. Θεωρεί ότι αυτή η απόφαση είναι εντελώς αβάσιμη και ανέθεσε στον δικηγόρο της να χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ