Διάσημη ιταλίδα ταξιδιωτική μπλόγκερ υμνεί τα ελληνικά νησιά και συμβουλεύει: Keep calm and love Greece [εικόνες] - iefimerida.gr

Διάσημη ιταλίδα ταξιδιωτική μπλόγκερ υμνεί τα ελληνικά νησιά και συμβουλεύει: Keep calm and love Greece [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αρρώστια με την Ελλάδα:Το χρονικό μιας αγάπης» είναι ο τίτλος του άρθρου της Κλαούντια Μορέσι, της γνωστής στην Ιταλία ταξιδιωτικής μπλόγκερ και δημοσιογράφου, στο οποίο εξηγεί τους λόγους που λατρεύει τη χώρα μας και συμβουλεύει τους ιταλούς αναγνώστες της: «Keep calm and love Greece».

Οπως γράφει στο travelstories.it, πολύ πριν ανακαλύψει τη γοητεία που της προκαλούν η Ασία και η Αφρική, το μέρος που είχε καταφέρει να κατακτήσει την καρδιά της είναι τα ελληνικά νησιά. «Ενας προορισμός κοινός για πολλούς, που μπορεί ακόμα σε κάποιους να φαίνεται μπανάλ, αλλά που μπορεί σε κάποιους να χαρίσει στιγμές εκπλήξεων, γιατί πολύ απλά οποιοσδήποτε μπορεί να βρει μεταξύ των συνολικά 6.500 νησιών και βραχονησίδων, το δικό του νησί της καρδιάς του» γράφει η Μορέσι.

O λόγος που αγαπά την Ελλάδα, όπως υποστηρίζει, «είναι εύκολο να κατανοηθεί», γιατί είναι «μια αγάπη που ζωγραφίστηκε με τα χρώματα του λευκού και του γαλάζιου, που συντίθεται από το φως και τον ήλιο, την ιστορία και την αρχαιολογία, αλλά και από την άγρια βλάστηση της Μεσογείου» και φυσικά «από το καλό φαγητό και ούζο».

Κρήτη, το νησί με το ένδοξο παρελθόν

Το ταξίδι της Μορέσι στην Ελλάδα ξεκινά από την Κρήτη, την οποία όπως γράφει, λέει ότι επισκέφθηκε για πρώτη φορά το 2002. «Οι αναμνήσεις μου συνδέονται με μία πανέμορφη θάλασσα, ένα άγριο τοπίο, αλλά και ένα αρκετά ένδοξο παρελθόν (είναι αδύνατο να πας στην Κρήτη και να μην επισκεφθείς την Κνωσσό)» γράφει η ιταλίδα μπλόγκερ που συμβουλεύει τους συμπατριώτες της πως το νησί είναι πολύ μεγάλο και μια εβδομάδα διακοπών δεν αρκεί.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση: οι ανοιχτοί χώροι και οι μακριοί δρόμοι που σε προσκαλούν να ανακαλύψεις το νησί» καταλήγει η Μορέσι και παραθέτει μια φωτογραφία από την παραλία του Μπάλου:

Κως, το νησί όπου υπάρχουν παντού αρχαιολογικά μνημεία

Το ταξίδι της ιταλίδας συνεχίστηκε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στην Κω, την οποία επισκέφθηκε το 2007, και όπως υποστηρίζει, «στην Κω η αγάπη μου για την Ελλάδα βρήκε την υπόστασή της: αμέτρητες παραλίες, αρχαιολογικά μνημεία και άγρια τοπία». Εκεί, εξομολογείται, της γεννήθηκε η επιθυμία να γυρίσει την Ελλάδα νησί προς νησί, προκειμένου να τα δει όλα.

«Αυτό που έκανε εντύπωση: οι αμέτρητοι αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται οπουδήποτε στο νησί, ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη, όπως οι παραλίες», καταλήγει την αναφορά της για την Κω.

Κάλυμνος, το νησί των σφουγγαράδων με τα σμαραγδένια νερά

Στη γειτονική Κάλυμνο παίχθηκε η συνέχεια του ταξιδιού της Μορέσι στα ελληνικά νησιά, την οποία χαρακτηρίζει «ορεινή και άγονη» και αναφέρει πως της έκανε εντύπωση «το σμαραγδένιο πράσινο της θάλασσάς της» το οποίο χαρακτηρίζει ως «ένα πραγματικό σόου» χρωμάτων. Και εδώ, δεν εκλείπουν τα αρχαιολογικά στοιχεία, τα οποία έχουν εμφανείς αναφορές στη μυθολογία. Η ιταλίδα αναφέρεται και στη φημισμένη ασχολία των κατοίκων του νησιού: τα σφουγγάρια, τα οποία τα οποία υπάρχουν σε αφθονία στο νησί και είναι προς πώληση, αλλά και στον εναλλακτικό τουρισμό που προσφέρει το νησί που προσελκύει λάτρεις της αναρρίχησης.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση: η παρουσία λίγων τουριστών και η καταπληκτική θάλασσά της» καταλήγει η μπλόγκερ,η οποία ποζάρει μέσα στα σμαραγδένια νερά:

Νίσυρος, ένα ασυνήθιστο νησί λίγο μεγαλύτερο από χούφτα άσπρα σπίτια

Μένοντας στα Δωδεκάνησα, η Μορέσι συνεχίζει το ταξίδι της στη Νίσυρο η οποία είναι ένα «ασυνήθιστο νησί: μικρή, σφαιροειδής, ορεινή και κυριαρχείται στο κέντρο από το ηφαίστειο Πολυβώτης». Το κέντρο του νησιού, το Μανδράκι, η Μορέσι το χαρακτήρζει ως «λίγο μεγαλύτερο από μια χούφτα από λευκά σπίτια και στενά σοκάκια».

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση: η ατμόσφαιρα που αποπνέει. Φταίει η παρουσία του ηφαιστείου, φταίει το ορεινό τοπίο, η Νίσυρος είναι ένα εξαιρετικά όμορφο νησί» καταλήγει.

Αλόννησος, το πράσινο νησί

Δύο χρόνια μετά τον γύρο των Δωδεκανήσων, το 2009, η Μορέσι ταξίδεψε στις Σποράδες και συγκεκριμένα στην Αλόννησο η οποία «δεν είναι ένα κλασικό ελληνικό νησί: έχει πολύ πράσινο, και τα σπίτια δεν είναι όλα απαραίτητα άσπρα και γαλάζια». «Η Αλόννησος είναι πολύ ήσυχη, δεν υπάρχει θόρυβος, δεν υπάρχουν κλαμπ, δεν ενδείκνυται για νυχτερινή ζωή. Οταν φτάσετε στην Αλόννησο η αγάπη για την Ελλάδα θα γίνει επίσημη» τονίζει η μπλόγκερ.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση: Τα χρώματά της» καταλήγει και υπερθεματίζει το πρασινομπλέ της θάλασσας παραθέτοντας φωτογραφία του Μεγάλου Μουρτιά:

Τέλος, ενημερώνει τους αναγνώστες της πως σε λίγες ημέρες θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά και ανυπομονεί να κολυμπήσει στα νερά του Μύρτου και να δει από κοντά τη λίμνη της Μελισσάνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ