«O πόλεμος στη Λιβύη δεν έχει τελειώσει» - iefimerida.gr

«O πόλεμος στη Λιβύη δεν έχει τελειώσει»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πόλεμος στη Λιβύη δεν έχει τελειώσει και περισσότερη βοήθεια είναι αναγκαία για να φθάσουμε στο τέλος του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, εκτίμησαν σήμερα οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των χωρών που συμμετέχουν στρατιωτικά στις συγκρούσεις στη Λιβύη.

Στην ανακοίνωσή τους μετά τη συνάντησή τους στην Ντόχα, οι συμμετέχοντες έκριναν ότι οι κοινές επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι αναγκαίες για την εξάλειψη "των υπολειμμάτων" του λιβυκού καθεστώτος.

"Οι αρχηγοί γενικών επιτελείων της Συμμαχίας έχουν την ομόφωνη άποψη ότι ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει και ότι οι κοινές επιχειρήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν για να μπορέσει ο λιβυκός λαός να επιτύχει το στόχο του και να εξαλείψει τα υπολείμματα του καθεστώτος Καντάφι", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεκαπέντε χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας, συμμετείχαν στη σύνοδο των αρχηγών γενικών επιτελείων στη Ντόχα για να κάνουν τον απολογισμό σχετικά με τη στρατιωτική κατάσταση και την κατάσταση της ασφάλειας στη Λιβύη όπου οι εξεγερμένοι έχουν εξασφαλίσει τον έλεγχο της πρωτεύουσας και συνεχίζουν την προέλαση τους προς τη Σύρτη (ανατολικά), το τελευταίο ισχυρό προπύργιο του Μουάμαρ Καντάφι, που όμως διαφεύγει.

Κατά την έναρξη της συνόδου, ο ηγέτης της λιβυκής εξέγερσης Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ διαβεβαίωσε ότι ο Καντάφι εξακολουθεί να αποτελεί "κίνδυνο" και κάλεσε τη διεθνή συμμαχία να συνεχίσει να υποστηρίζει τους νέους ηγέτες της Λιβύης.

"Η πρόκληση του Καντάφι στις δυνάμεις της συμμαχίας αποτελεί πάντα ένα κίνδυνο, όχι μόνο για το λαό της Λιβύης, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο Αμπντελτζαλίλ, επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT), πολιτικού οργάνου των εξεγερμένων.

"Καλούμε, για το λόγο αυτό τη συμμαχία να συνεχίσει την υποστήριξή της», είπε κατά την έναρξη της συνόδου.

Απέτισε τέλος φόρο τιμής στο ΝΑΤΟ για τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραματίζει ο οργανισμός αυτός στο πλευρό της εξέγερσης. "Χωρίς τη στρατιωτική υποστήριξη από το ΝΑΤΟ, οι αντάρτες δεν θα είχαν φτάσει ποτέ εκεί που είναι σήμερα", τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ