Διευκρινίσεις από το ΤΑΙΠΕΔ για το ακίνητο του Δημοσίου στην Επανομή Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Διευκρινίσεις από το ΤΑΙΠΕΔ για το ακίνητο του Δημοσίου στην Επανομή Θεσσαλονίκης

Διευκρινίσεις από το ΤΑΙΠΕΔ για το ακίνητο του Δημοσίου στην Επανομή Θεσσαλονίκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ΤΑΙΠΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι το ακίνητο του Δημοσίου στην Επανομή Θεσσαλονίκης, το οποίο μεταβιβάστηκε για αξιοποίηση στο Ταμείο, δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης.

«Το όποιο μελλοντικό σχέδιο αξιοποίησής θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές μετά την κατάρτιση σχετικής Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), στην οποία είναι αυτονόητο ότι θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι περιβαλλοντικές και άλλες δεσμεύσεις του ακινήτου. Εξάλλου, βάση και του καταστατικού του ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας γίνεται με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι η οποιαδήποτε μελλοντική αξιοποίηση στην Επανομή αφορά αποκλειστικά την περιοχή που βρίσκεται το κάμπινγκ του ΕΟΤ και σε καμιά περίπτωση δεν αφορά τον προστατευμένο υγροβιότοπο. Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης επί της ΣΜΠΕ και του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ), γνωμοδοτεί επ' αυτών το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο» αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ