Θρίαμβος για τους Led Zeppelin: Η καλύτερη... πενιά όλων των εποχών ανήκει στο τραγούδι «Whole Lotta Love» [βίντεο] - iefimerida.gr

Θρίαμβος για τους Led Zeppelin: Η καλύτερη... πενιά όλων των εποχών ανήκει στο τραγούδι «Whole Lotta Love» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τραγούδι «Whole Lotta Love» των θρυλικών Led Zeppelin ανήκει το καλύτερο riff όλων των εποχών, δηλαδή η καλύτερη μουσική φράση, σύμφωνα με τους ακροατές του BBC Radio.

Το τραγούδι κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 100 υποψήφια κομμάτια και η λίστα διαμορφώθηκε από μία επιτροπή μουσικών παραγωγών των σταθμών 2 και 6 του BBC, σε συνεργασία με κριτικούς και παραγωγούς δίσκων.

Το «Whole Lotta Love» κυκλοφόρησε το 1969 στον δεύτερο δίσκο της ροκ μπάντας με τίτλο «Led Zeppelin II» και κατέκτησε την τέταρτη θέση στα αμερικανικά charts.

Ο Τζίμι Πέιτζ, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, αμέσως μετά την ανακοίνωση δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος με την πρωτιά και πρόσθεσε «ήθελα ένα riff που πραγματικά θα συγκινούσε, που ο κόσμος θα το καταλάβαινε και θα έφερνε χαμόγελα στα πρόσωπά τους, αλλά όταν το παίξαμε πρώτη φορά με το συγκρότημα απογειώθηκε».

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το τραγούδι «Sweet Child O' Mine» των Guns 'N' Roses, τρίτο το «Back In Black» των AC/DC, τέταρτο το «Smoke On The Water» των Deep Purple και πέμπτο το «Layla» του Eric Clapton από την εποχή των Derek and the Dominoes.

Οι Arctic Monkeys, Beatles, Daft Punk και Pink Floyd βρίσκονταν επίσης μεταξύ των υποψηφίων με τα καλύτερα riff.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ