Το βερνίκι νυχιών που προστατεύει από το βιασμό: Αλλάζει χρώμα αν εντοπίσει ναρκωτικές ουσίες μέσα στο ποτό [εικόνες] - iefimerida.gr

Το βερνίκι νυχιών που προστατεύει από το βιασμό: Αλλάζει χρώμα αν εντοπίσει ναρκωτικές ουσίες μέσα στο ποτό [εικόνες]

Βερνίκι νυχιών αλλάζει χρώμα αν εντοπίσει ναρκωτικές ουσίες μέσα στο ποτό -Σκοπό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε μανικιούρ, το οποίο εκτός από περιποιημένα άκρα σας προστατεύει από έναν πιθανό βιασμό; Η απάντηση είναι ποτέ. Τέσσερις φοιτητές από Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας χρησιμοποίησαν τις γνώσεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα βερνίκι νυχιών, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει αν μέσα στο ποτό σας έχει ρίξει κάποιος ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να βοηθήσουν τις γυναίκες.

Το βερνίκι μόλις έρθει σε επαφή με το ποτό αλλάζει χρώμα, σε περίπτωση που μία ναρκωτική ουσία έχει πέσει μέσα στο ποτήρι σας.

Το «Undercover Colors», έτσι ονομάζεται το βερνίκι που δημιούργησαν οι Ankesh Madan, Stephen Grey, Tasso Von Windheim και Tyler Confrey-Maloney, εντοπίζει τα κοινά ναρκωτικά του βιασμού, όπως αποκαλούνται τα Rohypnol, Xanax, and GHB.

«Θέλαμε να εστιάσουμε σε προληπτικές λύσεις, ειδικά σε αυτές που μπορούν να ενσωματωθούν σε προϊόντα που ήδη χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες» δήλωσε ο Ankesh Madan και πρόσθεσε: «Ολες μας γνωρίζουμε μία κοπέλα που έχει βιώσει αυτήν την απαίσια εμπειρία, του βιασμού της σε κάποιο ραντεβού αφού πρώτα την είχαν ναρκώσει, και προσπαθήσαμε να βρούμε κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει να μην διαπραχθεί αυτό το έγκλημα».

Κριτικές ωστόσο από διάφορες πλευρές αναγνωρίζουν την καλή πρόθεση των φοιτητών να δημιουργήσουν κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει τα πιθανά θύματα, όμως τονίζουν ότι καλό θα ήταν οι πόροι από τα Πανεπιστήμια να χρησιμοποιούνται για πιο απτές λύσεις.

Οι τέσσερις φοιτητές

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ