Tάκης Μπαλτάκος σε νέα συνέντευξη: «Το αντιρατσιστικό θα προκαλέσει ρήξη ΝΔ-Εκκλησίας»

Κινείται έντονα με συνεντεύξεις και πολιτικές παρεμβάσεις ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος ο οποίος εξέφρασε σήμερα την άποψη πως εάν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ψηφιστεί όπως είναι, η ρήξη ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία θα είναι οριστική.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε.

«Εάν περάσει το αντιρατσιστικό ως έχει, η διάρρηξη Ν.Δ. και Εκκλησίας θα είναι οριστική και πλήρης. Εάν στο αντιρατσιστικό περάσει και η θρησκεία, κάτι το οποίο θα εμποδίζει τους Μητροπολίτες με εγκυκλίους ή από άμβωνος να καταφέρονται κατά αιρετικών ή – δεν θέλω να πω ονόματα – άλλων δογμάτων ή θρησκειών στο βαθμό που επηρεάζουν την ελληνική κοινωνική τάξη, όπως οι Μουσουλμάνοι, και εμποδιστούν ώστε να διώκονται γι’ αυτά που λένε, τότε η ρήξη θα είναι οριστική» δήλωσε.


Δεν σκοπεύω να ιδρύσω νέο κόμμα, αλλά...

Δεν επιβεβαιώνει ούτε αρνείται προσυνεννόηση με τον Πρωθυπουργό για τις συναντήσεις του με στελέχη που έχουν αποσπαστεί από τον κορμό της Ν.Δ. ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σημειώνει παράλληλα ότι δεν σκοπεύει να ιδρύσει κόμμα στα δεξιά της Ν.Δ.

Ο κ. Μπαλτάκος δηλώνει πως πιστεύει ότι εάν γίνονταν άμεσα βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κέρδιζε, κάτι ωστόσο που - σύμφωνα με τον ίδιο - δεν ισχύει για τον Φεβρουάριο του 2015.

Δείχνει μάλιστα ενοχλημένος για τη συνεργασία Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και δηλώνει ότι «το παραμύθι της Αριστεράς πρέπει να τελειώσει».

Όταν ερωτήθηκε εάν οι κινήσεις τις οποίες κάνει είναι σε προσυνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά, είπε: «Θα απαντήσω όπως ο Αβέρωφ το ‘77, όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν στην Ελλάδα υπάρχουν πυρηνικά όπλα. Δεν απαντώ, είπε, γιατί ό,τι και να πω είναι είδηση ή πληροφορία. Η δική μου απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Αλλά θα ήταν ίδια, ακόμη κι αν υπήρχε προσυνεννόηση».

Σχετικά με την πρόθεση για δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού εάν η Ν.Δ. δεν στραφεί δεξιότερα απάντησε: «Δεν έχω πει ποτέ ότι θα δημιουργήσω εγώ προσωπικά κάποιον δεξιό σχηματισμό. Δεν έχω τέτοια πρόθεση και τέτοια επιθυμία. Δεν είμαι πολιτικός και το τονίζω αυτό. Είπα κάτι άλλο όμως. Η Ν.Δ. στις εκλογές της 25ης Μαΐου βρέθηκε να έχει στα δεξιά της ένα 16,5%, το οποίο σημαίνει 900.000 ψηφοφόροι. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής. Δεν αναφέρομαι φυσικά στην ηγεσία.

»Βλέπω, λοιπόν, ως κλασικός Δεξιός, ότι η Ν.Δ. έχει, για πρώτη φορά στα χρονικά, δεξιά της ένα τόσο δυσθεώρητο ποσοστό του εκλογικού σώματος. Αν κανείς με μαγικό ραβδί το μετέφερε στη Ν.Δ., θα είχε αυτοδυναμία με 39%», τονίζει ο πρώην συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

Κάνει τέλος λόγο για αναγκαιότητα ενός δεξιού γκωλικού κόμματος κατά το γαλλικό πρότυπο, με το οποίο η Ν.Δ. να έχει προϋποθέσεις συνεργασίας, καθώς κάτι τέτοιο είναι αδύνατο με σχηματισμούς τύπου Ανεξαρτήτων Ελλήνων ή Χρυσής Αυγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ