Κόβει μαχαίρι τις συζητήσεις για συγκυβέρνηση ο Σαμαράς

Η ΝΔ σταματά κάθε συζήτηση περί συγκυβέρνησης, με σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη και αποδίδει τα σχετικά σενάρια "στην ανεπάρκεια και στην αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης".

Χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης αναφέρει:

"Δουλειά δεν έχει η κυβέρνηση και ασχολείται συνέχεια με την αντιπολίτευση. Τους καταλαβαίνουμε. Όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει...ονειρεύεται συγκυβέρνηση. Ας κοιτάξει καλύτερα η η κυβέρνηση τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας: Την ανεργία, τα λουκέτα και την ακρίβεια και ας πάψει να αναζητά σωσίβιο για την ανεπάρκειά της σε σενάρια συγκυβέρνησης".

Ο κ. Μιχελάκης υπενθυμίζει την τοποθέτηση του Α. Σαμαρά, που θέτει τα όρια της συναίνεσης: "Με την ίδια συνέπεια που η ΝΔ καταψηφίζει τα νομοσχέδια της κυβέρνησης όταν είναι σε λάθος κατεύθυνση, με την ίδια ακριβώς υπερψηφίζει νομοσχέδια όταν η κυβέρνηση υιοθετεί το σωστό".

Ξεκαθαρίζει δε ότι "συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να δώσει" και καταλήγει σημειώνοντας ότι "φωνές μέσα στην κυβέρνηση, που μιλούν για συναίνεση- και εννοούν συνενοχή- είναι εκτός των προθέσεων της ΝΔ".

Πάντως η δήλωση Μιχελάκη είναι προφανές ότι στρέφεται και εναντίον στελεχών της Νεας Δημοκρατίας, όπως ο Κωστης Χατζηδάκης που προσφατα έθεσε το ζήτημα της συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ