Bank of America: Τέλος η ύφεση για την Ελλάδα -Πού εντοπίζει τους κινδύνους για το μέλλον

Το δεύτερο τρίμηνο του 2014 θα πρέπει να υποσημειωθεί ως ορόσημο, καθώς αποτέλεσε κατά την Bank of America το σημείο... αποχώρησης της Ελλάδας από την ύφεση.

Οι εκτιμήσεις της Bof A, είναι αρκούντως θετικές για το μέλλον της Ελλάδας καθώς θεωρεί πως αυτή η έξοδος από την ύφεση θα δώσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ωστόσο, όπως σημειώνει και το NewMoney.gr, τονίζει ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο των τιμών παραμένουν ανησυχητικές, με τον εναρμονισμένο πληθωρισμό να μειώνεται κατά 0,8% τον Ιούλιο και τον αποπληθωριστή του ΑΕΠ να εμφανίζει συρρίκνωση άνω του 2% στο δεύτερο τρίμηνο. Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν μία πιθανή απειλή για τα φορολογικά έσοδα, σημειώνει.

Η Bank of America Merrill Lynch διαπιστώνει αυξημένους κινδύνους για την ελληνική οικονομία και εκτιμά ότι οι θετικές εκπλήξεις που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα δεν μπορούν να συνεχιστούν.

Η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα, λόγω του ρωσικού εμπάργκο και των μέτρων που έχει επιβάλλει η ΕΕ και οι ΗΠΑ στον Πούτιν. Αυτά είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση των ελληνικών εξαγωγών και την μείωση στα τουριστικά έσοδα.

Την ίδια στιγμή, με την εσωτερική ζήτηση να παραμένει αδύναμη, ο οίκος προειδοποιεί ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εμφανίζει υψηλή εξάρτηση από την εξωτερική ζήτηση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει κινδύνους, στην περίπτωση που η υπόλοιπη Ευρωζώνη επιβραδύνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ