Ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου τη Δευτέρα -Η ατζέντα της συνάντησης - iefimerida.gr

Ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου τη Δευτέρα -Η ατζέντα της συνάντησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστηκε το ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συζητήσουν επί των προβλημάτων που έχουν προκύψει, φορτίζουν το κλίμα στη συγκυβέρνηση και αναβάλλουν κυβερνητικές αποφάσεις.

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου το οποίο έλαβε αναβολή μιας εβδομάδας, τυπικά λόγω κωλύματος του υπουργού Δικαιοσύνης, στην πραγματικότητα, όμως, για να εξετασθούν οι τροπολογίες που έχουν κατατεθεί.

Το θέμα που φαίνεται να πονοκεφαλιάζει το Μέγαρο Μαξίμου είναι οι αντιδράσεις των 38 βουλευτών της ΝΔ oι οποίοι με επιστολή τους τις προηγούμενες ημέρες στον Αντώνη Σαμαρά ζήτησαν στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να εξομοιωθεί η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Συγκεκριμένα, πρότειναν στο νομοσχέδιο, που θα εισαχθεί προς ψήφιση στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών, «όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων».

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ, έχει καταθέσει τροπολογία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, κάτι το οποίο προκαλεί αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ, όσο και από την πλευρά των μητροπολιτών οι οποίοι με επιστολές τους ζητούν από τον Σαμαρά να μην ενδώσει στις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Στην ατζέντα των Σαμαρά-Βενιζέλου και το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, με δεδομένη αφενός τη θέση στελεχών του ΠΑΣΟΚ για ανάγκη αναθεώρησης των επιλογών που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και αφετέρου τη θέση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη που δηλώνει αμετακίνητος, υπενθυμίζοντας πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Μega ότι ο στόχος των 15.000 απολύσεων είναι «ανειλημμένη δέσμευση της κυβέρνησης». Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο είχε προηγηθεί σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Μητσοτάκη και ΠΑΣΟΚ και το θέμα είχε παραπεμφθεί για μετά τις διακοπές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ