Το who is who των ισχυρών αντρών της Alpha Eurobank - iefimerida.gr

Το who is who των ισχυρών αντρών της Alpha Eurobank

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόεδρος του ΔΣ του νέου τραπεζικού σχήματος που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Eurobank και της Alpha Bank, θα είναι ο Γιάννης Κωστόπουλος και διευθύνοντες σύμβουλοι οι Δ. Μαντζούνης, Ν.Νανόπουλος.

Πρόεδρος (Εκτελεστικό Μέλος): Γιάννης Σ. Κωστόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε Ναυπηγός στο King/s College του Πανεπιστημίου Durham της Αγγλίας. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως το 1963. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Τραπέζης από το 1973 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής από το 1984 έως το 1996. Από το 1996 έως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank. Από την 23.2.2005 είναι Εκτελεστικός Πρόεδρος της Alpha Bank.

Διευθύνων Σύμβουλος: Δημήτριος Π. Μαντζούνης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille. Εργάζεται στην Τράπεζα από το 1973 και το 2002 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής. Την 23.2.2005 εξελέγη Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank.

Διευθύνων Σύμβουλος: Νικόλαος Κ. Νανόπουλος

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1952. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής (Ευρωεπενδυτική Τράπεζα), Γενικός Διευθυντής (Carroll McEntee & McGinley, μέλος του Ομίλου HSBC στη Νέα Υόρκη), και Διευθυντής του Τμήματος Επενδύσεων (The World Bank). Κατέχει Πτυχία Μηχανoλογίας, Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Massachusetts Institute of Technology, το London School of Economics και το INSEAD. Επίσης κατέχει Διδακτορικό Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Reading. Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και από τα ιδρυτικά της στελέχη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ