Αυτές είναι οι 11 πόλεις του κόσμου όπου η ζωή είναι σκέτη... κόλαση [εικόνες]

Το Economist Intelligence Unit διεξήγαγε μια έρευνα για να καθορίσει το επίπεδο ζωής των πόλεων όλου του κόσμου. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς ανέδειξαν τις καλύτερες, αλλά και τις χειρότερες πόλεις του κόσμου.

Και αν για τις πρώτες δεν έχει κανείς να προσθέσει κάτι παραπάνω από τον θαυμασμό και την καλώς εννοούμενη ζήλια, για τις δεύτερες μπορούν να γραφτούν πολλά, καθώς αναδεικνύουν τις διαφορετικές ταχύτητες με τις οποίες τρέχει ο παγκόσμιος πολιτισμός.

Σύμφωνα με το Business Insider, αυτές οι 11 πόλεις είναι στην πραγματικότητα αδιάβατες από τους ανθρώπους που ζουν εντός τους. Πρόκειται για περιοχές όπου οι πολεμικές συρράξεις είναι μια σκληρή καθημερινότητα, όπου η φτώχεια, η βία και ο αναλφαβητισμός θεωρούνται δεδομένα που δεν αλλάζουν με το χρόνο, ενώ οι παροχές από την πλευρά των επίσημων φορέων είναι από πενιχρές έως ανύπαρκτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι καμία από αυτές τις 11 πόλεις δεν ανήκει στην γεωγραφική περιοχή της Ευρώπης ή του λεγόμενου προηγμένου κόσμου, κάτι που φανερώνει έκτυπα τις ανισότητες που ανθούν ακόμα και στον 21ο αιώνα.

Οι δέκα πόλεις είναι οι εξής:


Ντακάρ – Σενεγάλη

Αμπιτζάν – Ακτή Ελεφαντοστού

Τρίπολη – Λιβύη

Ντουάλα – Καμερούν

Χαράρε – Ζιμπάμπουε

Άλγκιερς – Αλγερία

Καράτσι – Πακιστάν

Λάγκος – Νιγηρία

Πορτ Μόρεσμπι – Παπούα Νέα Γουϊνέα

Ντάκα – Μπαγκλαντές

Δαμασκός – Συρία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ