Λευκός Οίκος: Αυθεντικό το βίντεο -Ομπάμα: Οι τζιχαντιστές είναι βιαστές, δολοφόνοι και βασανιστές - iefimerida.gr

Λευκός Οίκος: Αυθεντικό το βίντεο -Ομπάμα: Οι τζιχαντιστές είναι βιαστές, δολοφόνοι και βασανιστές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βίντεο που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, το οποίο δείχνει την εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, είναι αυθεντικό σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι κρατούν όμηρο έναν ακόμη Αμερικανό δημοσιογράφο τον Στίβεν Σότλεφ και αναφέρουν ότι η ζωή του εξαρτάται από την επόμενη κίνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Η Κέιτλιν Χέιντεν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Οι υπηρεσίες πληροφοριών ανέλυσαν το βίντεο που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα και δείχνει τους Αμερικανούς πολίτες Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλεφ. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το βίντεο αυτό είναι αυθεντικό».

Λίγο νωρίτερα, ο ενημερωτικός ιστότοπος GlobalPost, για τον οποίο εργαζόταν ως ανεξάρτητος συνεργάτης ο Τζέιμς Φόλεϊ, είχε γράψει ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) εκτιμά επίσης τη γνησιότητα του εν λόγω βίντεο.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του φρικιαστικού βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο αποκεφαλισμός του δημοσιογράφου, οι αμερικανικές δυνάμεις προχώρησαν σε νέα πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Πενταγώνου που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Εχουν γίνει νέα πλήγματα από χθες», ανέφερε ο αξιωματούχος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιοι ήταν οι στόχοι.

Εκτακτο διάγγελμα από τον Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης σε έκτακτο διάγγελμα αναφορικά με την εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου.

Ο Ομπάμα απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό είπε πως οι τζιχαντιστές τον πήραν με μία πράξη βίας και τον σκότωσαν σοκάροντας τη συνείδηση όλου του κόσμου. Ανέφερε επίσης ότι ο Φόλεϊ είχε τέσσερα αδέρφια και ότι η οικογένειά του εργάστηκε σκληρά για την απελυεθέρωσή του όλα αυτά τα χρόνια που τον κρατούσαν αιχμάλωτο. «Ήταν δημοσιογράφος, γιος, αδελφός και φίλος. Συλλυπούμαι θερμά την οικογένειά του για την απώλειά τους», είπε ο Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις και ότι θα υπερασπιστούν τν αμερικανικό λαό και τις αξίες του. «Ας είμαστε ξεκάθαροι για το Ισλαμικό Κράτος. Σκοτώνουν αθώους πολίτες, απαγάγουν γυναίκες και παιδιά, βιάζουν, βασανίζουν και υποδουλώνουν. Σκοτώνουν Μουσουλμάνους, στοχοποιούν Χριστιανούς και μειονότητες. Τους παίρνουν από τα σπίτια τους.

Χρειάζεται κοινή προσπάθεια για να απαλλαγεί η περιοχή από τον "καρκίνο" πρωτού αυτός εξαπλωθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ