«Σπιναλόγκα μέσα από τα μάτια μου» -H Τζίνα Ξανθάκη αποτυπώνει για πρώτη φορά σε ένα λεύκωμα την άγρια ομορφιά του νησιού - iefimerida.gr

«Σπιναλόγκα μέσα από τα μάτια μου» -H Τζίνα Ξανθάκη αποτυπώνει για πρώτη φορά σε ένα λεύκωμα την άγρια ομορφιά του νησιού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φωτογραφικό της λεύκωμα με τίτλο «Σπιναλόγκα, μέσα από τα μάτια μου», θα παρουσιάσει η δημιουργός του Τζίνα Ξανθάκη, την Κυριακή 24 Αυγούστου στην αίθουσα Σπιναλόγκα του ξενοδοχείου Blue Palace στην Πλάκα της Ελούντας. Την έκδοση θα προλογίσουν ο Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας της Ελούντας Βαγγέλης Μαυρικάκης.

Το λεύκωμα για τη Σπιναλόγκα, το μικροσκοπικό νησί με τη σπουδαία ιστορία που κοσμεί τον κόλπο του Μιραμπέλλου στην ανατολική Κρήτη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Σε αυτό αποτυπώνεται η μοναδική ομορφιά του νησιωτικού βράχου και περιλαμβάνονται στιγμιότυπα από διάφορες ώρες της μέρας ή της νύχτας, άλλοτε με το φως της αυγής, του φεγγαριού, στη βροχή ή την καταιγίδα.

Την υλοποίηση ανέλαβε ο βραβευμένος με διεθνείς διακρίσεις Γιάννης Τζώρτζης, μέλος της Royal Photographic Society of Great Britain ο οποίος κατέγραψε το συναίσθημα που θέλησε να μεταδώσει η Τζίνα Ξανθάκη σε ένα βιβλίο που θα δώσει την ευκαιρία στον αναγνώστη να γνωρίσει το νησί, σαν να έχει ζήσει στην περιοχή.

Τις φωτογραφίες διανθίζουν μικρά κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη από τα έργα του «Αδερφοφάδες», «Αναφορά στον Γκρέκο» και «Ασκητική» στα ελληνικά και αγγλικά (δίγλωσση έκδοση).

Η έκδοση στηρίζει την υποψηφιότητα της Σπιναλόγκας ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί για τους σκοπούς του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλυδών».

Η Τζίνα Ξανθάκη:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ