Στην ελληνική αγορά τα ροδάκινα που προορίζονταν για τη Ρωσία - iefimerida.gr

Στην ελληνική αγορά τα ροδάκινα που προορίζονταν για τη Ρωσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλες ποσότητες ροδάκινων που προορίζονται για τη ρωσική αγορά, θα διατεθούν τελικά στην Ελλάδα, με όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές, αλλά και τους ευμενείς όρους για τους παραγωγούς, που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση των εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Ρέντη όπου έχουν καταλήξει μεγάλες ποσότητες ροδάκινων.

«Η Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας», τονίζεται στην ανακοίνωση, «υπήρξε πάντα το αποκούμπι των ελλήνων παραγωγών σε περιόδους κρίσης, συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στην ομαλή διακίνηση των αγροτικών προϊόντων με θεμιτούς όρους υγιούς ανταγωνισμού.

»Τα αγροτικά προϊόντα (κυρίως ροδάκινα) που προορίζονταν για τη ρωσική αγορά και επεστράφησαν λόγω του εμπάργκο στους εξαγωγείς, έχουν ελεγχθεί και είναι αρίστης ποιότητας και θα καλύψουν τις αυξημένες, λόγω εποχής, ανάγκες της καλοκαιρινής ζήτησης φρούτων και λαχανικών στη χώρα μας.

»Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα φρούτα και τα λαχανικά συνεισφέρουν σημαντικά σε αποπληθωριστικές τάσεις καθώς, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κατά την περίοδο του Ιουλίου 2014, σημείωσαν σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μειώσεις , τα νωπά Φρούτα κατά -15,01%, τα νωπά λαχανικά κατά -6,94% και οι πατάτες νωπές κατά -33,98%.

»Οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών βρίσκονται πάντα στο πλευρό των ελλήνων παραγωγών, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην αποκλιμάκωση της κρίσης και τροφοδοτώντας την εγχώρια αγορά με ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα σε όσο το δυνατόν συμφέρουσες τιμές για το λιανεμπόριο και τον καταναλωτή».

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ