Γλίτωσε από τους Ναζί και την συνέλαβαν στο Φέργκιουσον -Η απίστευτη περιπέτεια μίας 90χρονης ακτιβίστριας [βίντεο] - iefimerida.gr

Γλίτωσε από τους Ναζί και την συνέλαβαν στο Φέργκιουσον -Η απίστευτη περιπέτεια μίας 90χρονης ακτιβίστριας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία 90χρονη γυναίκα, η οποία κατάφερε να επιζήσει από το Ολοκαύτωμα, συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας μαζί με ακόμη οκτώ άτομα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Φέργκιουσον του Μισούρι για τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού.

Η Hedy Epstein, η οποία είναι εβραϊκής καταγωγής και είναι γνωστή ακτιβίστρια και υποστηρίκτρια του κινήματος «Free Gaza», είχε βοηθήσει τις συμμαχικές δυνάμεις στη δίκη της Νυρεμβέργης μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ώστε να καταδικαστούν Ναζί ως εγκληματίες πολέμου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι διαδηλώνει από τότε που ήταν έφηβη και ότι δεν περίμενε πως θα χρειαστεί να το ξανακάνει στα 90 της χρόνια.

Στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η 90χρονη απομακρύνεται από το πλήθος με χειροπέδες στα χέρια. Η μπλούζα που φορούσε έγραφε «stay human», δηλαδή «μείνει άνθρωπος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ