ΕΟΠΥΥ: Πλαφόν συνταγογράφησης στις διαγνωστικές εξετάσεις - iefimerida.gr

ΕΟΠΥΥ: Πλαφόν συνταγογράφησης στις διαγνωστικές εξετάσεις

ΕΟΠΥΥ: Πλαφόν συνταγογράφησης στις διαγνωστικές εξετάσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις θα κατανέμεται ανά νομό και ανά πάροχο και το όριο συνταγογράφησης θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση.

Τα κριτήρια θα είναι αναλογικά βάσει του πληθυσμού και των αναγκών και σύμφωνα με τις απαιτήσεις που είχε κάθε πάροχος την προηγούμενη χρονιά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.

Στόχος είναι η διαχείριση των κλειστών προϋπολογισμών του Οργανισμού και η αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται ανά κατηγορία παρόχων.

«Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η εποχή των ανοιχτών ανεξέλεγκτων προϋπολογισμών στην υγεία έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η εποχή που κάθε γιατρός ανεξάρτητα από ειδικότητα συνταγογραφούσε όσες εξετάσεις ήθελε σε όσους ασθενείς επιθυμούσε και μάλιστα σε αριθμούς ιλιγγιώδεις, πρέπει να αποτελέσει γρήγορα παρελθόν. Η πρακτική αυτή οδήγησε σε τεράστια ελλείμματα τους κλάδους υγείας των ταμείων αλλά και του ΕΟΠΥΥ στη συνέχεια, μετά την ενοποίησή τους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ