Εγκαταλελειμμένο στην τύχη του το πάρκο Τρίτση -Μισορημαγμένες εγκαταστάσεις, βρωμιά, λίμνες εστίες μόλυνσης [εικόνες] - iefimerida.gr

Εγκαταλελειμμένο στην τύχη του το πάρκο Τρίτση -Μισορημαγμένες εγκαταστάσεις, βρωμιά, λίμνες εστίες μόλυνσης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας παρουσιάζει μεγάλο μέρος του πάρκου περιβαλλοντικής ευαισθησίας «Αντώνης Τρίτσης», στη δυτική Αττική.

Οπως φαίνεται και από τις σημερινές φωτογραφίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι τεχνητές λίμνες είναι είτε άδειες, είτε πολύ βρώμικες, παλιά κατεστραμμένα αντικείμενα υπάρχουν πεταμένα στους χώρους του, οι εγκαταστάσεις μοιάζουν εγκαταλελειμμένες, ενώ υπάρχουν και πολλά ξέρα χόρτα που μαρτυρούν έλλειψη φροντίδας.

Και όλα αυτά ενώ η κοινότητα «Φίλοι του Πάρκου», όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις της στο Facebook, καταβάλλει προσπάθεια ώστε να κρατά καθαρό, να ανανεώνει το πράσινο και να ποτίζει το πάρκο.

Το πάρκο βρίσκεται στη θέση με το τοπωνύμιο «Πύργος Βασιλίσσης» και συνορεύει με τους δήμους Ιλίου, Αγίου Αναργύρων και Καματερού.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων, είναι δηλαδή λίγο μικρότερο από το Hyde Park του Λονδίνου και επτά φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο στο κέντρο της Αθήνας.

Το πάρκο διασχίζεται από ένα τεράστιο τεχνητό κανάλι που εξασφαλίζει τη ροή του νερού μεταξύ των έξι τεχνητών λιμνών και την ανακύκλωσή του.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νερό πάρκο Λίμνη κανάλι πάρκο Τρίτσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ