Συνεχίζονται οι ακρότητες στο Μαγκαλούφ: Νεαροί πίνουν μέχρις εσχάτων και πηδούν από τα μπαλκόνια -Εξι νεκροί μέσα στο καλοκαίρι [βίντεο] - iefimerida.gr

Συνεχίζονται οι ακρότητες στο Μαγκαλούφ: Νεαροί πίνουν μέχρις εσχάτων και πηδούν από τα μπαλκόνια -Εξι νεκροί μέσα στο καλοκαίρι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ακόμα μια φορά το ισπανικό θέρετρο στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, το Μαγκαλούφ, βρίσκεται στο κέντρο της ειδησεογραφικής επικαιρότητας. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ερωτικά όργια μέσα στα club της πόλης, αλλά για επικίνδυνα παιχνίδια ζωής και θανάτου.

Αιτία για πολλοστή φορά η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Δεκάδες νεαροί τουρίστες -βρετανοί στην πλειοψηφία τους- πίνουν μέχρι τελικής πτώσης και επιδίδονται σε άκρως επικίνδυνα παιχνίδια. Πραγματοποιούν ένα είδος «salto mortale», αφού είτε πηδούν από πολύ ψηλά μπαλκόνια ξενοδοχείων στις πισίνες είτε από το ένα διαμέρισμα στο άλλο σαν τις κεραμιδόγατες. Το σπορ ονομάζεται «balconing» και αποτελεί παγκόσμιο παιχνίδι με αποκλειστικό και μόνο σκοπό την αύξηση της αδρεναλίνης στα ύψη. Τα άλματα του θανάτου καταγράφονται σε βίντεο και στη συνέχεια ανεβαίνουν στο Youtube.

Φέτος, το «σπόρ» έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στο Μαγκαλούφ με ολέθριες συνέπειες. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «El Pais», γύρω από το «balconing» έχουν στηθεί ολόκληρες επιχειρήσεις, καθώς εκτός από τις αφίσες που διαφημίζουν τα φτηνά πακέτα με τα οποία μπορείς να καταβάλεις ένα μικρό ποσό και να καταναλώσεις όσο αλκοόλ μπορεί να σηκώσει ο οργανισμός σου, τώρα έχουν ξεφυτρώσει και αφίσες στις οποίες αναγράφονται μαρτυρίες τουριστών όπως: «Χθες πήδηξα από ένα μπαλκόνι σε ένα άλλο. Είμαι άγγλος και μπορώ να κάνω ό,τι γουστάρω».

Αποτέλεσμα είναι μέσα σε αυτό το καλοκαίρι που ακόμη δεν έχει φτάσει στο τέλος του, το ισπανικό θέρετρο να μετρά ήδη έξι νεκρούς τουρίστες από «balconing», με πιο πρόσφατο τον θανάσιμο τραυματισμό ενός νεαρού Γάλλου που επιχείρησε να βουτήξει από το μπαλκόνι του δωματίου του στην πισίνα του ξενοδοχείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ