Ωτοασπίδες, σχοινιά, τόλμη και ρίσκο -Οσα χρειάζεται να έχει κανείς για να κρεμαστεί στο κενό, σε ύψος 100 μέτρων για να καθαρίσει το Big Ben [εικόνες] - iefimerida.gr

Ωτοασπίδες, σχοινιά, τόλμη και ρίσκο -Οσα χρειάζεται να έχει κανείς για να κρεμαστεί στο κενό, σε ύψος 100 μέτρων για να καθαρίσει το Big Ben [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δύσκολη δουλειά του καθαρισμού του Big Ben, η οποία αναμένεται να κρατήσει πέντε ημέρες. Μια για κάθε ένα από τα ρολόγια που βρίσκονται στις τέσσερις πλευρές του και μια για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι έκτακτο.

Τη δύσκολη δουλειά έχει αναλάβει ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων ανδρών, οι οποίοι σίγουρα δεν έχουν... υψοφοβία, καθώς κρέμονται στο κενό σε ύψος 95,7 μέτρων. Η λειτουργία του ρολογιού, όσο διαρκεί ο καθαρισμός, δεν αναμένεται να σταματήσει. Μόνο που θα σταματούν να μετακινούνται οι δείκτες στην πλευρά εκείνη που καθαρίζεται, για λόγους ασφαλείας των ανδρών καθαρισμού.

Καθώς τα ρολόι, λοιπόν, θα χτυπά κανονικά, οι καθαριστές είναι αναγκασμένοι να φορούν ωτοασπίδες διαφορετικά θα... κουφαθούν.

Η τελευταία φορά που είχε καθαριστεί το Big Ben ήταν το 2010. Ακριβώς με την ίδια διαδικασία...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λονδίνο καθαρισμός Big Ben καθαριστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ