Ουκρανία: Δημοσιογράφος-υπουργός χάνει τον πόλεμο εναντίον της διαφθοράς και παραιτείται [εικόνες] - iefimerida.gr

Ουκρανία: Δημοσιογράφος-υπουργός χάνει τον πόλεμο εναντίον της διαφθοράς και παραιτείται [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μια από τις κεντρικές φιγούρες της Ουκρανικής εξέγερσης της πλατείας Μεϊντάν. Η Τetiana Tchornovol, υπουργός υπεύθυνη με την πάταξη της διαφθοράς ανακοίνωσε την παραίτησή της την Δευτέρα 18 Αυγούστου.

Ουκρανία: Δημοσιογράφος-υπουργός χάνει τον πόλεμο εναντίον της διαφθοράς και παραιτείται [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Δημοσιογράφος και διαδηλώτρια της πρώτης γραμμής στη μάχη για την παραίτηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο αντι-διφθορά τον Φεβρουάριο. Στο μπλογκ της καταγγέλλει έλλειψη θέλησης της νέας κυβέρνησης Ποροσένκο να πατάξει τη διαφθορά.
«Ηθελα να κάνω χρήσιμα πράγματα για την Ουκρανία. Τώρα καταλαβαίνω ότι η παρουσία μου στην κυβέρνηση δεν έχει νόημα» γράφει.

Η Tetiana Tchornovol έγινε διάσημη χάρη στις έρευνές της για διαφθορά του καθεστώτος Γιανουκόβιτς. Τα άρθρα της για τις πολυτελείς βίλες του πρώην προέδρου της Ουκρανίας είχαν αφήσει εποχή.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της εξέγερσης έπεσε θύμα μια άγριας επίθεσης, τον Δεκέμβριο του 2013. Τρεις άνδρες την είχαν ξυλοκοπήσει άγρια και την εγκατέλειψαν αιμόφυρτη στο πεζοδρόμιο. Το πρησμένο πρόσωπό της είχε γίνει σύμβολο της εξέγερσης στο Ιντερνετ.

Ουκρανία: Δημοσιογράφος-υπουργός χάνει τον πόλεμο εναντίον της διαφθοράς και παραιτείται [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ουκρανία: Δημοσιογράφος-υπουργός χάνει τον πόλεμο εναντίον της διαφθοράς και παραιτείται [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ηδη από τον Μάρτιο η Τετιάνα δήλωνε χαμένη στους δαιδάλους της γραφειοκρατίας. Χωρίς συνεργάτες, χωρίς πραγματική εξουσία, χαμένη απέναντι στον δράκο της διαφθοράς, δεχόταν και κριτική από τους πρώην συντρόφους της.

Επιφορτισμένη με την πώληση της περιουσίας του Γιανουκόβιτς (είχε τεράστιο στοκ πετρελαίου), η νεαρή 32χρονη γυναίκα, είχε κλονιστεί βλέποντας ότι η διαφθορά εξακολουθούσε να βασιλεύει στο εσωτερικό της νέας κυβέρνησης. Δήλωνε η ίδια:
«Στα ψηλά της ιεραρχίας, η πολιτική βούληση υπάρχει, αλλά πολλοί δημόσιοι λειτουργοί και πολιτικοί είναι οι ίδιοι από την εποχή Γιανουκόβιτς. Τα παλαιά σχήματα της διαφθοράς, ειδικά, ζουν και βασιλεύουν παρά το γεγονός ότι είναι λιγότερο αδηφάγα από παλιά. Πρέπει να αντικαταστήσουμε τα πρόσωπα αλλά πού να βρούμε άλλους ικανούς να αναλάβουν; Οσο για τη διαφθορά, όλοι επωφελούνται, ακόμη και η νέα κυβέρνηση».

Ουκρανία: Δημοσιογράφος-υπουργός χάνει τον πόλεμο εναντίον της διαφθοράς και παραιτείται [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ