Οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβερίας πυροβολούν όσους περνούν παράνομα τα σύνορα με τη Σιέρα Λεόνε - iefimerida.gr

Οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβερίας πυροβολούν όσους περνούν παράνομα τα σύνορα με τη Σιέρα Λεόνε

Οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβερίας πυροβολούν όσους περνούν παράνομα τα σύνορα με
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαταγή να πυροβολούν οποιοδήποτε επιχειρήσει να περάσει παράνομα τα σύνορα με τη γειτονική Σιέρα Λεόνε έλαβαν οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβερίας, σύμφωνα με όσα έγραψε τη Δευτέρα η εφημερίδα Daily Observer.

Τα σύνορα έχουν σφραγιστεί εδώ και μερικές εβδομάδες προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού Εμπολα.

Οι στρατιώτες που υπηρετούν στις κομητείες Μπόμι και Όρος Γκραντ Κέιπ, οι οποίες γειτονεύουν με τη Σιέρα Λεόνε, διατάχθηκαν να «πυροβολούν αμέσως μόλις δουν οποιοδήποτε πρόσωπο να προσπαθεί να περάσει τα σύνορα», δήλωσε ο συνταγματάρχης Έρικ Ντένις, στέλεχος του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβερίας.

Η διαταγή δόθηκε καθώς πολίτες της Σιέρα Λεόνε συνεχίζουν να περνούν τα σύνορα των δύο χωρών παράνομα, από τα 35 γνωστά σημεία εισόδου.

Ο συνταγματάρχης Σάμιουελ Μούλμπα από την υπηρεσία μετανάστευσης της χώρας ανέφερε ότι οι παράνομες διελεύσεις των συνόρων αποτελούν μία από τις σοβαρότερες απειλές για τη δημόσια υγεία, καθώς οι αρμόδιοι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν την κατάσταση όσων περνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας τα σύνορα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυρ σύνορα Λιβερία Σιέρα Λεόνε Εμπόλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ