Το μυστικό πίσω από το φημισμένο πανεπιστήμιο ΜΙΤ -Πώς καταφέρνει να «φτιάχνει» κορυφαίους επιχειρηματίες [εικόνες] - iefimerida.gr

Το μυστικό πίσω από το φημισμένο πανεπιστήμιο ΜΙΤ -Πώς καταφέρνει να «φτιάχνει» κορυφαίους επιχειρηματίες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που το Χάρβαρντ και το Στάνφορντ φημίζονται για τους επιχειρηματίες που βγάζουν στο χώρο της τεχνολογίας, το ΜΙΤ κρατάει γερά το μυστικό με το οποίο καταφέρνει να δημιουργεί έτοιμους και επιτυχημένους businessmen.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποφοίτησε από το Χάρβαρντ. Ο Μπιλ Γκέιτς πήγε επίσης στο Χάρβαρντ, αλλά τα παράτησε στη μέση. ΟΙ ιδρυτές της Google, Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ, αποφοίτησαν από το Στάνφορντ, όπως και ο συνιδρυτές του Yahoo, Τζέρι Γιανγκ και Ντέιβιντ Φίλο.

Στην ιδιότυπη μάχη των αμερικανικών πανεπιστημίων, το ΜΙΤ κατέχει, ωστόσο, μια εξέχουσα θέση. Από την Μασαχουσέτη έχουν βγει κάμποσοι σπουδαίοι επιχειρηματίες που αυτή τη στιγμή κυριαρχούν παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει το Business Insider, το ΜΙΤ έχει αναπτύξει έντονα μια κουλτούρα έρευνας και επιχειρηματικότητας από το 1861, οπότε και ιδρύθηκε. Μάλιστα, τα προγράμματα που «τρέχει» γύρω από τον τομέα των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας θεωρούνται από τα καλύτερα του κόσμου.

Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 17 σημαντικές εταιρείες για την παγκόσμια οικονομία, διοικούνται ή ιδρύθηκαν από αποφοίτους του ΜΙΤ. Μερικοί από αυτούς είναι οι παρακάτω:

Intel - Robert Noyce

Buzzfeed - Jonah Peretti

Hewlett Packard - Bill Hewlett

Dropbox - Drew Houston and Arash Ferdowsi

Akamai - Danny Lewin

iRobot - Colin Angle and Helen Greiner

Alexa - Brewster Kahle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Harvard Stanford Business Insider MIT
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ