Εβραία παντρεύεται μουσουλμάνο και οι ακροδεξιοί σκυλιάζουν στο Ισραήλ [εικόνες] - iefimerida.gr

Εβραία παντρεύεται μουσουλμάνο και οι ακροδεξιοί σκυλιάζουν στο Ισραήλ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H 23χρονη εβραία νύφη Μαράλ Μάλκα παντρεύτηκε τον 26χρονο μουσουλμάνο Μαχμούτ Μανσούρ στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ, και ο γάμος τελέστηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν επεισόδια.


Περίπου 200 ακροδεξιοί Ισραηλινοί διαδήλωσαν μπροστά στον χώρο όπου έγινε η γαμήλια τελετή. Πολλοί πολίτες παρέστησαν για να εκφράσουν αντιθέτως την αλληλεγγύη τους στο ζευγάρι.

Ένα ισραηλινό δικαστήριο επέτρεψε στην εβραϊκή εξτρεμιστική οργάνωση Λεχαβά, η οποία τάσσεται εναντίον των γάμων Εβραίων με μέλη άλλων εθνικοτήτων ή θρησκειών, να διαδηλώσει σε απόσταση 200 μέτρων από την τοποθεσία όπου επρόκειτο να τελεστεί ο γάμος. Περίπου 200 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για να αποτρέψουν πιθανά επεισόδια.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν καταδίκασε τη διαδήλωση εναντίον του γάμου, χαρακτηρίζοντάς την «εξοργιστική και ανησυχητική».

«Η βία και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην ισραηλινή κοινωνία», έγραψε στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ευχόμενος στο νιόπαντρο ζευγάρι «υγεία, ικανοποίηση και χαρά».
Ο γαμπρός είπε στο ισραηλινό κανάλι Channel 2 TV ότι οι διαδηλωτές απέτυχαν να ακυρώσουν τον γάμο ή να δαμάσουν το πνεύμα τους. «Θα χορέψουμε και θα διασκεδάσουμε ώσπου να βγει ο ήλιος. Είμαστε υπέρ της συμβίωσης των δύο λαών» δήλωσε.

Η νύφη, με συγγενείς και φίλους, ετοιμάζεται

Εβραία παντρεύεται μουσουλμάνο και οι ακροδεξιοί σκυλιάζουν στο Ισραήλ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Εβραία παντρεύεται μουσουλμάνο και οι ακροδεξιοί σκυλιάζουν στο Ισραήλ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Εβραία παντρεύεται μουσουλμάνο και οι ακροδεξιοί σκυλιάζουν στο Ισραήλ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ