Το ισπανικό ABC για τον βανδαλισμό στο Σχολείο Μεταναστών: Ανησυχία από την άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Το ισπανικό ABC για τον βανδαλισμό στο Σχολείο Μεταναστών: Ανησυχία από την άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο περιστατικό βανδαλισμού των εγκαταστάσεων του 14ου και 15ου Γυμνασίου Πειραιά, στην Παλιά Κοκκινιά, όπου συστεγάζεται και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, αναφέρεται με εκτενές ρεπορτάζ του στην ηλεκτρονική του έκδοση το ισπανικό ABC. Το δίκτυο κάνει λόγο για «ρατσιστική επίθεση», ενώ τονίζει ότι «η άνοδος του νεοναζισμού στην Ελλάδα προκαλεί ανησυχία».

Στο ρεπορτάζ γίνεται ρητή αναφορά στις ζωγραφισμένες σβάστικες στους τοίχους του κτιρίου, την κλοπή υπολογιστή, και στην «υπογραφή» των δραστών: «Χρυσή Αυγή, Μέτωπο Νεολαίας», ενώ με αφορμή την ανακοίνωση του τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνεται ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής επέλεξαν να κάνουν την πράξη τους την ημέρα που συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί στην Κοκκινιά.

Το ισπανικό ABC εξηγεί στους αναγνώστες του ότι η Χρυσή Αυγή είναι το τρίτο κόμμα σε εκλογική δύναμη, ενώ την περιγράφει ως ένα κόμμα «ακραία εθνικιστικό με νεοναζιστικό χαρακτήρα» το οποίο «προκαλεί ανησυχία για την άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα». Ενημερώνει τους Ισπανούς πως στις εθνικές εκλογές του 2012, κατάφερε να εκλέξει 18 βουλευτές από τους οποίους τώρα οι εννέα είναι στη φυλακή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και για άλλα αδικήματα. Παράλληλα, στο ρεπορτάζ επισημαίνεται το ποσοστό 9,4% που απέσπασε στις τελευταίες ευρωεκλογές, αλλά και το 16% στον δήμο της Αθήνας. Πάντως, χαρακτηριστικό είναι ότι το ΑBC.es αφήνει να εννοηθεί πως θα οδηγηθούν στη φυλακή κι άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς στον αριθμό εννέα, βάζει μπροστά ένα «τουλάχιστον». Επίσης,γίνεται αναφορά στην άρση ασυλίας της συζύγου του αρχηγού της οργάνωσης Ελένης Ζαρούλια, η οποία όμως «δεν βρίσκεται στη φυλακή, αλλά σε κατ' οίκον περιορισμό και μπορεί ανά πάσα στιγμή να κινηθεί προς τη Βουλή».

Στο ρεπορτάζ γίνεται επίσης, ξεχωριστή αναφορά, στο γεγονός πως η Χρυσή Αυγή «έχει έναν υπερεθνικιστικό χαρακτήρα, αντιτίθεται στα μεταρρυθμιστικά μέτρα και τις περικοπές που επέβαλε η Τρόικα που απαρτίζεται από εκπροσώπους της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, υπερτονίζει την ανάγκη να απελαθούν οι όλοι οι μετανάστες που δεν διαθέτουν νόμιμα παραστατικά, ενώ πολλοί οπαδοί της συνεχίζουν να διαπράττουν βίαιες πράξεις εναντίον αλλοδαπών που είτε διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα είτε παράνομα, και διοργανώνουν συσσίτια και διανομή άλλου είδους βοήθειας "μόνο για έλληνες" οι οποίοι πρέπει να αποδεικνύουν την καταγωγή τους επιδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ