Ισχυρός σεισμός σε πόλη κοντά στις εγκαταστάσεις πετρελαίου του Ιράν [εικόνα] - iefimerida.gr

Ισχυρός σεισμός σε πόλη κοντά στις εγκαταστάσεις πετρελαίου του Ιράν [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών έπληξε τη Δευτέρα το πρωί το δυτικό Ιράν, κοντά στην επαρχιακή πρωτεύουσα Ντεζφούλ η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 480 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τεχεράνη και κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο.

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 05:32 τη Δευτέρα ώρα Ελλάδας είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωφυσικό κέντρο.

Ισχυρός σεισμός σε πόλη κοντά στις εγκαταστάσεις πετρελαίου του Ιράν [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Η δόνηση όπως καταγράφηκε από σεισμογράφο του Ιρανικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, αλλά για πολλούς τραυματίες και υλικές ζημιές από τη σεισμική δόνηση στο δυτικό Ιράν. Πρόκειται για μια περιοχή, σύμφωνα με το CNN, που βρίσκεται πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις πετρελαίου, αλλά και στα σύνορα με το Ιράκ. Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι 40 τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στην πόλη Αμπντανάν.

Σημειώνεται ότι της πρώτης δόνησης έχει ακολουθήσει σειρά δονήσεων πάνω από τα 4 Ρίχτερ και κοντά στα 5 Ρίχτερ, με τις πιο αξιοσημείωτες δύο των 4,8R και 5R.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ