Πουλούσαν προστασία σε μικροπωλητές -Τους ζητούσαν 100 ευρώ και τους απειλούσαν πως θα απαγάγουν συγγενείς τους - iefimerida.gr

Πουλούσαν προστασία σε μικροπωλητές -Τους ζητούσαν 100 ευρώ και τους απειλούσαν πως θα απαγάγουν συγγενείς τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εκβίαζαν μικροπωλητές υπαίθριων αγορών σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τους οποίους εισέπρατταν διαφορά χρηματικά ποσά για παροχή «προστασίας».

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν Έλληνες ΡΟΜΑ, ηλικίας από 24 έως 63 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμα συνεργοί τους. Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», παράβαση του νόμου περί όπλων, ξέπλυμα χρήματος, αντίσταση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι συλληφθέντες, με τη χρήση βίας, όπλων και απειλών για απαγωγές μελών οικογενειών, απαιτούσαν και λάμβαναν εκβιαστικά χρηματικά ποσά, 100 - 200 ευρώ, από μικροπωλητές με νόμιμη άδεια, προκειμένου να τους παρέχουν «προστασία».

Απαιτούσαν επίσης εκβιαστικά από ομάδα μικροπωλητών, την καταβολή 1.000 ευρώ, για κάθε υπαίθρια αγορά, όπου επρόκειτο να ασκήσουν την εμπορική δραστηριότητα τους.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των απειλών και εκβιασμών, προκειμένου οι συγκεκριμένοι μικροπωλητές να ενδώσουν στις παράνομες απαιτήσεις τους, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν από αυτούς.

Την Τέταρτη 13-8-2014 οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των ευρώ και σε προκαθορισμένο ραντεβού, στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, οι συλληφθέντες παρέλαβαν τα χρήματα, από μικροπωλητή.

Κατά την επέμβαση των αστυνομικών πρόβαλλαν σθεναρή αντίσταση και τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ενώ επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαφύγουν.

Η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν κυρίως στις περιοχές της Κάτω Αχαΐας, της Αμαλιάδας, του Βόλου, του Άργους, του Ηράκλειου Κρήτης, της Χαλκίδας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ