Ούτε η Χίλαρι Κλίντον δεν γλίτωσε από τις παρακολουθήσεις - iefimerida.gr

Ούτε η Χίλαρι Κλίντον δεν γλίτωσε από τις παρακολουθήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις κορυφαίων πολιτικών. Από αυτές δεν γλίτωσε ούτε η Χίλαρι Κλίντον, καθώς οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν... στήσει αφτί τουλάχιστον σε μία τηλεφωνική συνομιλία της.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung (SZ) και τα δημόσια δίκτυα ραδιοτηλεόρασης NDR και WDR μετέδωσαν την πληροφορία αυτή που βασίζεται στα έγγραφα τα οποία παρέδωσε στην αμερικανική CIA ένας διπλός πράκτορας που εργαζόταν στη γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας BND. Αν και δεν διευκρινίζεται το θέμα της επίμαχης συνομιλίας της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το θέμα το έθεσε ο διάδοχός της, Τζον Κέρι, στον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Οπως αναφέρει ανώνυμη πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, την οποία επικαλούνται τα τρία ΜΜΕ, η συνδιάλεξη της Κλίντον υπεκλάπη κατά λάθος ενώ εκείνη επέβαινε σε αμερικανικό κυβερνητικό αεροσκάφος.

Ομως η κατασκοπεία σε βάρος Αμερικανών αξιωματούχων και πολιτικών δεν αφορούσε «μια μεμονωμένη περίπτωση», όπως σημειώνουν και τα τρία ΜΜΕ, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματά τους, η BND είχε επίσης λάβει εντολή από τη γερμανική κυβέρνηση να «κατασκοπεύει έναν εταίρο [της Γερμανίας] στο NATO». Δεν διευκρινίζεται για ποιον πρόκειται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ