Πλήθος πιστών στη Μονή Σουμελά στην Τραπεζούντα -Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου - iefimerida.gr

Πλήθος πιστών στη Μονή Σουμελά στην Τραπεζούντα -Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τελέστηκε η θεία λειτουργία στην Μονή Σουμελά στην Τραπεζούντα για την επέτειο της Κοίμησις της Θεοτόκου, όπου πλήθος πιστών συνέρρευσε για τον λαμπρό εορτασμό.

Συλειτουργοί του Πατριάρχη ήταν οι Επισκόποι Δέρβης, Ιεζεκιήλ (βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας) και Σιεμιατίτσε Γεώργιος (Ιεράρχης της Εκκλησίας Πολωνίας).

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφερόμενος στο εκκλησίασμα που είχε συγκεντρωθεί στην αυλή της ιστορικής Μονής, είπε: «Για τους χριστιανούς, η Μονή Σουμελά δεν έπαψε ποτέ να είναι οίκος και Θεού και πύλη του ουρανού. Γι αυτό και ελκύει δια μέσου των αιώνων, πιστούς εκ θαλάσσης και λίβα και από ανατολάς. Γι αυτό είμαστε και εμείς σήμερα στις Αγιασμένες αυλές της. Και ας μην έχει ηγούμενο και καλογήρους να μας υποδεχτούν ας μην έχει καμπάνα να χτυπά και να αντιλαλεί στα γύρω βουνά. Οι εκκλησιαστικοί πρόγονοί μας κατάφεραν να προστατεύσουν την πίστη τους κάτω από δύσκολες συνθήκες.. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί βιώνουν παρεμφερείς συνθήκες. Στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική αυξάνονται οι απειλές για την ανθρωπότητα με αφορμή τη διαμάχη των θρησκευτικών και δογματικών διαφορών».

Ο Πατριάρχης απηύθυνε από την Μονή έκκληση προς όσους μιλούν εν ονόματι της θρησκείας «να μην καταστρέψουμε τον κόσμο μας και αυτή τη γεωγραφία».

Να σημειωθεί ότι οι Αρχές είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την ειρηνική εξέλιξη του προσκυνήματος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ