Το ΝΑΤΟ κάνει λόγο για ρωσική επιδρομή στην Ουκρανία -Ο Ράσμουσεν απέφυγε να μιλήσει για εισβολή - iefimerida.gr

Το ΝΑΤΟ κάνει λόγο για ρωσική επιδρομή στην Ουκρανία -Ο Ράσμουσεν απέφυγε να μιλήσει για εισβολή

Το ΝΑΤΟ κάνει λόγο για ρωσική επιδρομή στην Ουκρανία -Ο Ράσμουσεν απέφυγε να μιλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ρωσική επιδρομή στην Ουκρανία μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι ρωσικά στρατιωτικά οχήματα πέρασαν τα σύνορα το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Ράσμουσεν, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας της Δανίας, απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο εισβολή και τόνισε: «Τη νύχτα που μας πέρασε είδαμε μία ρωσική επιδρομή, ένα πέρασμα των συνόρων».

Η Συμμαχία κατηγορεί ανοιχτά τη Μόσχα ότι κλιμακώνει τη διαμάχη στην περιοχή, παρόλο που η Ρωσία το αρνείται: « Αυτό απλά επιβεβαιώνει το γεγονός ότι βλέπουμε μία συνεχή ροή όπλων και μαχητών από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία. Είναι μία ξεκάθαρη επίδειξη της συνεχούς εμπλοκής της Ρωσίας στην αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας».

Το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες Guardian και Telegraph, 23 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, φορτηγά με καύσιμα και οχήματα υποστήριξης, όλα με ρωσικές πινακίδες, πέρασαν τα σύνορα με την Ουκρανία κοντά στο Ντονέτσκ. Να σημειωθεί πως λίγη ώρα αργότερα μετέδωσε την ίδια πληροφορία και το CNN.

Ακινητοποιημένο το ρωσικό κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια

Εν τω μεταξύ, ακινητοποιημένο κοντά στα ουκρανικά σύνορα παραμένει το ρωσικό κομβόι που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια έως ότου το επιθεωρήσουν Ουκρανοί συνοριοφύλακες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ