Νοσοκομείο στην Αυστραλία «σκότωσε» κατά λάθος 200 ασθενείς -Τα εσφαλμένα ειδοποιητήρια που προκάλεσαν αναστάτωση - iefimerida.gr

Νοσοκομείο στην Αυστραλία «σκότωσε» κατά λάθος 200 ασθενείς -Τα εσφαλμένα ειδοποιητήρια που προκάλεσαν αναστάτωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα τρομερό λάθος υπέπεσε νοσοκομείο στην Αυστραλία, το οποίο απέστειλε κατά λάθος ειδοποιητήρια θανάτου για 200 από τους ασθενείς του, οι οποίοι βρίσκονται εν ζωή.

Το νοσοκομείο Austin στη Μελβούρνη, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας, «σκότωσε» κατά λάθος τους ασθενείς αυτούς στέλνοντας με φαξ τα ειδοποιητήρια θανάτου στους οικογενειακούς τους γιατρούς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο, αναφέρει πως τα ειδοποιητήρια εστάλησαν εξαιτίας μίας εσφαλμένης αλλαγής στο πρόγραμμα του υπολογιστή που χρησιμοποιεί το νοσοκομείο για την ενημέρωση των οικογενειακών γιατρών των ασθενών οι οποίοι παίρνουν εξιτήριο.

«Ζητούμε συγγνώμη στις κλινικές που επηρεάστηκαν, οι οποίες κατά κύριο λόγο, επέδειξαν μεγάλη κατανόηση για το σφάλμα» αναφέρει η ανακοίνωση και σημειώνεται πως η φροντίδα των ασθενών δεν διακυβεύτηκε.

Ο ιατρικός σύλλογος Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι το σφάλμα ήταν απαράδεκτο και πιθανόν στενόχωρο για τους οικογενειακούς γιατρούς, ενώ ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης το χαρακτήρισε σύμπτωμα ενός καταπονημένου συστήματος υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ