Oβίδες για πρώτη φορά στο κέντρο του Ντόνετσκ -Τουλάχιστον 74 νεκροί πολίτες τις τελευταίες 3 μέρες - iefimerida.gr

Oβίδες για πρώτη φορά στο κέντρο του Ντόνετσκ -Τουλάχιστον 74 νεκροί πολίτες τις τελευταίες 3 μέρες

Το πυροβολικό «χτύπησε» για πρώτη φορά το Ντόνετσκ -Τουλάχιστον 74 νεκροί πολίτε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μάχες που μαίνονται γύρω από το Ντόνετσκ μετέτρεψαν πλέον και το κέντρο της πόλης σε εμπόλεμη ζώνη. Για πρώτη φορά πυρά του πυροβολικού έπληξαν μία περιοχή κοντά στο κέντρο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι 11 να τραυματιστούν.

Οι οβίδες ανάγκασαν τους τρομοκρατημένους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο, σύμφωνα με το Reuters, που προσθέτει ότι δεν είναι σαφές αν τα πυρά προήλθαν από κυβερνητικές δυνάμεις ή αυτονομιστές. Δύο οβίδες έπεσαν σε απόσταση 200 μέτρων από το ξενοδοχείο Park Inn Radisson, ένα από τα μεγαλύτερα στην πόλη, με αποτέλεσμα να σπάσουν παράθυρα. Μία οβίδα άνοιξε μια τρύπα στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας, μια δεύτερη άνοιξε έναν μεγάλο κρατήρα σε ένα πεζοδρόμιο. Σε μικρή απόσταση μπορούσε κανείς να δει ένα πτώμα καλυμμένο με ένα σεντόνι και λίμνες αίματος στο έδαφος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της τοπικής κυβέρνησης, μέσα σε τρεις ημέρες μαχών στην περιοχή του Ντόνετσκ, που είναι προπύργιο των ανταρτών, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 74 πολίτες και έχουν τραυματιστεί άλλοι 116. Συνολικά, 839 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 1.623 έχουν τραυματιστεί στην περιφέρεια του Ντόνετσκ από το ξέσπασμα της σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής κυβέρνησης.

Οι πολίτες τόσο στο Ντόνετσκ, όσο και στο Λουγκάνσκ βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Και στις δύο περιοχές υπάρχουν ελλείψεις σε νερό, τρόφιμα και δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση, έπειτα από τέσσερις μήνες συγκρούσεων.

Η Λίλια Τσέλινα, 54 ετών, ζούσε στο διαμέρισμα ένας τοίχος του οποίου χτυπήθηκε από οβίδα την Πέμπτη. «Μπήκε κατευθείαν στο διαμέρισμα. Δόξα τω Θεώ δεν ήμουν στην κουζίνα», είπε. «Ο άντρας μου μού έλεγε ότι δεν θα χτυπήσουν ποτέ οβίδες το σπίτι μας, (ότι θα πλήττονταν) μόνο μεγάλα κτίρια. Αλλά δείτε τι έγινε».

Μια κάτοικος είπε ότι τις οβίδες τις έριξαν αυτονομιστές. Αντίθετα, ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος των αυτονομιστών, ο Novorossiya («Νέα Ρωσία») ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν στόχους σε διάφορες περιοχές.

Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε ενώ δεκάδες φορτηγά με βοήθεια από τη Ρωσία, με 2.000 τόνους νερού, βρεφικές τροφές, έτοιμα γεύματα κ.λπ., κινείται προς τα σύνορα με την Ουκρανία. Το Κίεβο επανέλαβε την Πέμπτη ότι δεν θα επιτραπεί στην οχηματοπομπή να μπει στο ουκρανικό έδαφος πριν ελεγχθεί εξονυχιστικά από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ