H άγνοια της νέας γενιάς -Ενας στους πέντε Γερμανούς κάτω των 30 δεν έχει ακούσει για το Τείχος του Βερολίνου

Σοκαριστικά στοιχεία που προδίδουν την άγνοια της νέας γενιάς αποκάλυψε μία έρευνα που έγινε στη Γερμανία. Σύμφωνα με αυτή, το 19% των νέων της χώρας κάτω των 30 ετών δεν αναγνωρίζουν τη 13η Αυγούστου ως ημέρα ανέγερσης του Τείχους του Βερολίνου.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Infratest-dimap έγινε με αφορμή την 53η επέτειο από την ανέγερση του Τείχους. Από τα στοιχεία της προκύπτει ότι πιο ενημερωμένοι για το θέμα είναι οι κάτοικοι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Η εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel εκφράζει την ανησυχία ότι «η ανάμνηση της ΛΔΓ πουλιέται από γυρολόγους και υποβαθμίζεται σε υποσημείωση στην παιδεία μας -έτσι χάνουμε το παρελθόν μας», επισημαίνοντας την εμπορευματοποίηση αυτής της περιόδου της γερμανικής ιστορίας.

Στην 53η επέτειο από την ανέγερση του Τείχους κατατέθηκαν στεφάνια από Γερμανούς αλλά και ξένους στο σημείο όπου αυτό βρισκόταν, σε ένδειξη αναγνώρισης των 136 Ανατολικογερμανών που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να δραπετεύσουν στην Δύση. Στις 9 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη στιγμή που το Τείχος του Βερολίνου γκρεμίστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις τείχος του Βερολίνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ