Βρετανός πιλότος έχασε τον έλεγχο αεροσκάφους όταν ξεκόλλησε το προσθετικό του χέρι -Δεν τραυματίστηκε κανείς - iefimerida.gr

Βρετανός πιλότος έχασε τον έλεγχο αεροσκάφους όταν ξεκόλλησε το προσθετικό του χέρι -Δεν τραυματίστηκε κανείς

Βρετανός πιλότος έχασε τον έλεγχο αεροσκάφους όταν ξεκόλλησε το προσθετικό του χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας Βρετανός πιλότος της αεροπορικής εταιρείας Flybe έχασε τον έλεγχο ενός αεροσκάφους, λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν από την προσγείωσή του, καθώς ο συνδετήρας που συγκρατούσε το προσθετικό του χέρι πάνω στο πιλοτήριο ξεκόλλησε.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 47 άνθρωποι και το ατύχημα συνέβη στις 12 Φεβρουαρίου σε μία πτήση από το Μπέρμιγχαμ προς το Μπέλφαστ.

Ο 46χρονος πιλότος κατάφερε να προσγειώσει απότομα το αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός, αλλά κανείς δεν υπέστη τραυματισμό.

Η είδηση για το ατύχημα έγινε γνωστή σήμερα, καθώς τώρα δημοσιεύτηκε η σχετική αναφορά από την Υπηρεσία Ερευνών Αεροπορικών Ατυχημάτων (AAIB). Η αναφορά επιβεβαιώνει ότι δεν κινδύνευσαν με κανέναν τρόπο οι επιβάτες ή το πλήρωμα του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο πιλότος είχε ελέγξει το προσθετικό του μέλος πριν την απογείωση του αεροπλάνου, ωστόσο την ώρα που πλησίαζαν στο αεροδρόμιο του Μπέλφαστ κατάλαβε ότι το αριστερό του χέρι δεν ήταν πλέον λειτουργικό. Αποφάσισε λοιπόν, να αφήσει για λίγο το πιλοτήριο και να ξανασυνδέσει το σύστημα που συγκρατούσε το χέρι του. Αποτέλεσμα ήταν να αναπηδήσει το αεροπλάνο, που ήδη ήταν σε διαδικασία προσγείωσης, και να ξαναπέσει στο έδαφος

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, ο εν λόγω πιλότος είναι ένας από τους πιο έμπειρους που χαίρει της εμπιστοσύνης της.

Ο 46χρονος πιλότος ανέφερε πως στο μέλλον θα είναι πιο προσεκτικός και θα ενημερώνει τους συγκυβερνήτες του αν κάτι αντίστοιχο ξανασυμβεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ